Tietoturvatuki Debian 3.0:lle päättymässä

1. kesäkuuta 2006

Debian GNU/Linux 3.0:n tietoturvatuki päättyy 30. kesäkuuta

Yli vuosi Debian GNU/Linux 3.1:n (alias "sarge") julkaisun jälkeen ja lähes neljä vuotta Debian GNU/Linux 3.0:n (alias "woody") julkaisun jälkeen, tietoturvatuki vanhalle jakelulle (3.0 alias "woody") on tulossa tiensä päähän ensi kuussa. Debian-projekti on ylpeä pystyessään tarjoamaan tuen vanhalle jakelulle niinkin pitkäksi ajaksi ja vieläpä vuodeksi uuden version julkaisun jälkeen.

Debian-projekti julkaisi Debian GNU/Linux 3.1:n (alias "sarge") 6. kesäkuuta 2005. Käyttäjille ja jakelijoille on annettu vuosi aikaa vanhojen asennusten päivittämiseksi nykyiseen vakaaseen julkaisuun. Näin ollen, tietoturvatuki vanhalle 3.0-julkaisulle tulee päättymään kesäkuun 2006 lopussa kuten aiemmin on ilmoitettu.

Debian GNU/Linux 3.0 (alias "woody") julkaistiin 19. heinäkuuta 2002. Tietoturvapäivityksiä tälle julkaisulle tullaan jakelemaan security.debian.org:n kautta kesäkuun 2006 loppuun saakka. Vanhempia päivityksiä on saatavilla security.debian.org:n kautta joulukuun 2006 loppuun saakka. Tästä koostuu lähes neljän vuoden pituinen tuettu elinaika.

Tietoturvapäivitykset

Debianin tietoturvaryhmä tarjoaa tietoturvapäivityksiä nykyiselle jakelulle osoitteessa <http://security.debian.org/>. Myös vanhalle jakelulle tarjotaan tietoturvapäivityksiä vuoden ajan siitä alkaen kun uusi jakelu on julkaistu, tai kunnes nykyinen jakelu korvataan uudella, kumpi hyvänsä tapahtuukaan ensin.

Tietoja Debianista

Debian-projekti on yli tuhannen vapaiden ohjelmistojen kehittäjän organisaatio ympäri maailman. He vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja ponnistelevat tuottaakseen täysin vapaan käyttöjärjestelmän Debian GNU/Linux. Debianista tekee ainutlaatuisen sen sitoutuminen Vapaisiin ohjelmistoihin, voittoa tavoittelematon luonne ja avoin kehitysmalli.

Debian-projektin avainvahvuuksia ovat sen vapaaehtoispohjaisuus, omistautuminen Debianin yhteisösopimukselle ja sitoutuminen parhaan mahdollisen käyttöjärjestelmän tarjoamiseen. Debian 3.1 on jälleen yksi tärkeä askel tällä tiellä.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja löydät Debianin www-sivustolta osoitteesta https://www.debian.org/ tai lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org>.