Säkerhetsstödet för Debian 3.0 avslutas

1 juni 2006

Säkerhetsstödet för Debian GNU/Linux 3.0 avslutas den 30 juni

Mer än ett år efter utgivningen av Debian GNU/Linux 3.1, även känd som ”Sarge”, och nästan fyra år efter utgivningen av Debian GNU/Linux 3.0, även känd som ”Woody”, avslutas säkerhetsstödet för den tidigare utgåvan (3.0, ”Woody”) i slutet av nästa månad. Debianprojektet är stolta över att ha kunnat stödja sin gamla distribution under en så lång tid och även ett år efter att den nya versionen släppts.

Debianprojektet släppte Debian GNU/Linux 3.1, ”Sarge” den 6 juni 2005. Användare och distributörer har fått ett år på att uppgradera sina gamla installationer till den aktuella stabila utgåvan. Säkerhetsstödet för den gamla 3.0-utgåvan kommer därmed avslutas i slutet av juni 2006, som tidigare meddelat.

Debian GNU/Linux 3.0, ”Woody”, släpptes den 19 juli 2002. Säkerhetsuppdatering för denna utgåva kommer distribueras via security.debian.org fram till slutet av juni 2006. Äldre uppdateringar kommer fortsätta att vara tillgängliga via security.debian.org fram till december 2006. Detta ger en stödd livstid på nästan fyra år.

Säkerhetsuppdateringar

Debians säkerhetsgrupp tillhandahåller säkerhetsuppdateringar för den aktuella utgåvan via <http://security.debian.org/>. Säkerhetsuppdateringar för den gamla utgåvan tillhandahålls dessutom tills det som inträffar först av att ett år passerat efter att den nya utgåvan givits ut, eller att den nya utgåvan ersätts av en ny.

Om Debian

Debian är ett fritt operativsystem som utvecklas av mer än tusen utvecklare från hela världen som samarbetar via Internet. Debians hängivenhet till fri programvara, dess ideella natur och dess öppna utvecklingsmodell gör den unik bland GNU/Linux-distributioner.

Debianprojektets huvudstyrkor är dess bas av frivilliga, dess hängivenhet till Debians sociala kontrakt och dess förpliktelse att tillhandahålla det bästa möjliga operativsystemet. Debian 3.1 är ytterligare ett viktigt steg i denna riktning.

Kontaktinformation

För ytterligare information, besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller sänd e-post till <press@debian.org> (på engelska).