Debian GNU/Linux 3.0 arkiveret

10. januar 2007

Den gamle stabile udgave, Debian GNU/Linux (kodenavn 'woody'), er blevet arkiveret. Den officielle kilde til denne distribution er den dedikerede arkivværtsmaskine med navnet archive.debian.org. Woody er ikke længere tilgængelig fra de almindelige Debian-filspejlservere.

Efter fire og et halvt år, er Debian GNU/Linux 3.0s liv nu slut. Distributionen blev erstattet af Debian GNU/Linux 3.1 (kodenavn 'sarge'), som Debian-projektet frigav den 6. juni 2005. Sikkerhedsunderstøttelse for woody ophørte allerede i juni 2006, et år efter udgivelsen af sarge.

Debians sikkerhedshold er i stand til at understøtte op til to distributioner på samme tid i et omkring et år. På den måde får brugerne et tidsrum på et år, til at opgradere deres systemer til den aktuelle stabile distribution. Herefter stopper sikkerhedsunderstøttelsen til den gamle stabile distribution, og distributionen selv arkiveres på den dedikerede arkivværtsmaskine.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, udviklet af mere end ettusinde frivillige fra hele verden, der frivilligt stiller deres tid og arbejde til rådighed for at kunne fremstille det bedst mulige helt frie styresystem Debian GNU/Linux. Debians målrettede fokus på fri software, dets almennyttige natur og den åbne udviklingsplatform gør projektet unikt.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send en e-mail på engelsk til <press@debian.org>.