Debian GNU/Linux 3.0 arkiverad

10 januari 2007

Den gamla stabila utgåvan Debian GNU/Linux 3.0 (alias ”Woody”) har arkiverats. Den officiella källan för denna utgåva är den därtill avsedda arkivvärden archive.debian.org. Den är inte längre tillgänglig på vanliga Debianspegelservrar.

Efter fyra och ett halvt år sätter detta punkt för livscykeln för Debian GNU/Linux 3.0. Denna distribution har ersatts av Debian GNU/Linux 3.1 (alias ”Sarge”) vilket släpptes av projektet den 6 juni 2005. Säkerhetsstödet för Woody avslutades därför i juni 2006, ett år efter att Sarge släpptes.

Debians säkerhetsgrupp kan stöda två utgåvor samtidigt i ungefär ett år. På detta sätt får användare en ettårsperiod på vilken de kan uppgradera sina system till den nuvarande stabila utgåvan. Efter denna period avslutas säkerhetsstödet för den gamla utgåvan och själva utgåvan arkiveras på den därtill avsedda arkivvärden.

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av mer än tusen fri programvaruutvecklare från hela världen som donerar tid och arbete på att producera det helt fria operativsystemet Debian GNU/Linux. Debians hängivenhet till fri programvara, dess ideella natur och dess öppna utvecklingsmodell gör det unikt.

Kontaktinformation

För ytterligare information, besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller sänd e-post till <press@debian.org> (på engelska).