Tietoturvatuki Debian 3.1:lle päättymässä

29. helmikuuta 2008

Debian GNU/Linux 3.1:n tietoturvatuki päätyy 31. maaliskuuta

Yli vuosi Debian GNU/Linux 4.0:n (alias etch) julkaisun jälkeen ja lähes kolme vuotta Debian GNU/Linux 3.1:n (alias sarge) julkaisun jälkeen, tietoturvatuki vanhalle jakelulle (3.1 alias sarge) on tulossa tiensä päähän ensi kuussa. Debian-projekti on ylpeä pystyessään tarjoamaan tuen vanhalle jakelulle niinkin pitkäksi ajaksi ja vieläpä vuodeksi uuden version julkaisun jälkeen.

Debian-projekti julkaisi Debian GNU/Linux 4.0:n (alias etch) 8. huhtikuuta 2007. Käyttäjille ja jakelijoille on annettu vuosi aikaa vanhojen asennusten päivittämiseksi nykyiseen vakaaseen julkaisuun. Näin ollen, tietoturvatuki vanhalle 3.1-julkaisulle tulee päättymään maaliskuun 2008 lopussa kuten aiemmin on ilmoitettu.

Aiemmin julkaistut tietoturvapäivitykset vanhalle julkaisulle säilyvät security.debian.org-palvelimella.

Tietoturvapäivitykset

Debianin tietoturvaryhmä tarjoaa tietoturvapäivityksiä nykyiselle jakelulle osoitteessa <http://security.debian.org/>. Myös vanhalle jakelulle tarjotaan tietoturvapäivityksiä vuoden ajan siitä alkaen kun uusi jakelu on julkaistu, tai kunnes nykyinen jakelu korvataan uudella, kumpi hyvänsä tapahtuukaan ensin.

Tietoja Debianista

Debian GNU/Linux on vapaa käyttöjärjestelmä, jota kehittää yli tuhat vapaaehtoista ympäri maailman. He tekevät yhteistyötä Internetin kautta. Debianin sitoutuminen Vapaisiin ohjelmistoihin, voittoa tavoittelematon luonne ja avoin kehitysmalli tekevät siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakelun.

Debian-projektin avainvahvuudet ovat sen vapaaehtoispohja, omistautuminen Debianin yhteisösopimukseen ja sitoutuminen tarjoamaan parhaan mahdollisen käyttöjärjestelmän. Debian 4.0 on tärkeä askel tällä tiellä.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja löydät Debianin www-sivustolta osoitteesta https://www.debian.org/ tai lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org>.