Robotbaseret ubåd som kører Debian vinder international konference

8. oktober 2009

I august slog et hold bestående af 35 bachelorstuderende fra Cornell University konkurrenterne ved 12th annual Autonomous Underwater Vehicle Competition, sponseret af Association of Unmanned Vehicle Systems International og Office of Naval Research. Konkurrencen finder sted i et stor akkustisk testbassin som drives af US Navy SPAWAR Systems Center. De deltagende projekter skal gennem en port, følge en sti, vædre en nedsænket bøje, skyde gennem et kvadratisk mål med små torpedoer, kaste markeringer i beholdere indeholdende simulerede mål, opsamle et PVC-mål og stige op gennem en ottekantet genstand, det hele uden menneskelig indblanding. Cornell Autonomous Underwater Vehicle Team (CUAUV) indtog førstepladsen ved at gennemføre hele banen under konkurrencen, noget der ikke er sket siden MIT vandt i 2002. Det var Cornells første sejr siden 2003.

Cornells fartøj, kaldet Nova, kører en skræddersyet softwarestack oven på en enkelt-board-computer som kører Linux og er stærkt afhængig af Debian. Debian fungerer fantastisk godt for os, sagde Benjamin Seidenberg, CUAUV's nye softwareholdleder. Vi bruger det ikke kun i fartøjet, men også på computerne i vores laboratorium og på vores servere, og vi anvender det til at udvikle vores skræddersyede elektronik. Seidenberg, der også tager sig af holdets it-problemer, sagde at de valgte Debian for tre år siden. Da jeg begyndte på holdet, havde vi computere som kørte Windows XP, Windows Server, Debian, Ubuntu, FreeBSD og Gentoo. Nu bruger vi Debian i ubåden og på serverne; vores laboratoriums arbejdscomputere har dualboot med Debian og Windows. Det er lettere at administrere, og det er godt at kunne udvikle i det samme miljø, som ubåden kører under.

Holdet anvender også anden open source-software i deres fartøj, så som OpenCV til billedbehandling og libdc1394 vil videooptagelse. Ifølge Arseney Romanenko, et andet medlem af softwareholdet, er disse biblioteker essentielle til synsbehandling i et embedded miljø; de er hurtige og lette, hvilket giver en betydelig strømbesparelse.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Over tretusinde frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til over tredive sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om CUAUV

Cornell University Autonomous Underwater Vehicle-holdet er en gruppe af omkring 35 bachelorstuderende ved Cornell University, som designer og bygge autonome undervandsfartøjer til forskningsformål og for at dyste i konkurrencen AUVSI Underwater Vehicle. Flere oplysninger, herunder oplysninger om hvordan man sponserer holdet, er tilgængelige på deres websted, www.cuauv.org.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.

For yderligere oplysninger om CUAUV, besøg CUAUV's webside på http://www.cuauv.org/ eller send mail på engelsk til <benjamin@cuauv.org>.