Ny arkivsnapshotservice tilgængelig

12. april 2010

Debian-projektet er stolt over at annoncere en ny service, tilgængelig på http://snapshot.debian.org/, en wayback-machine, der giver adgang til gamle pakker ud fra datoer og versionnumre.

Muligheden for at installere pakker og se kildekode fra enhver given dato, kan være meget nyttigt for både udviklere og brugere. Det er en værdifuld ressource til opsporing af hvor regressioner er opstået, eller til at levere et specifikt miljø, som en bestemt applikation kan kræve, for at køre. Snapshotarkivet er tilgængeligt som ethvert almindeligt apt-arkiv, så det let kan anvendes af alle.

Snapshotarkivet gør det også muligt for administratorer at installere et forudsigeligt og afprøvet pakkesæt, ved at tilgå arkivet ud fra en given dato. Funktionen giver administratorer mulighed for at afprøve en opgraderingsvej i et forberedelsesmiljø og dernæst gentage processen i deres produktionsmiljø, med sikkerhed for at de udfører præcis den samme, afprøvede opgradering. Da snapshottet dækker det komplette arkiv og alle suiter, kan det anvendes i miljøer, hvor man på kontrolleret vis ønsker at holde styr på afprøvningen, samt hvor man har en mere striks ændringskontrol og ønsker at gennemgå alle stabile opdateringer, før de udrulles.

Arkivet indeholder i øjeblikket næsten alle[1] pakker fra arkiverne main og security siden marts 2005, foruden yderligere udvalgte arkiver så som debian-volatile, debian-ports og backports.org. I øjeblikket indeholder den nye tjeneste cirka 6,5 terabyte data og vil vokse konstant.

Hosting af snapshotservicen stilles til rådighed af Electrical and Computer Engineering department of the University of British Columbia og Wellcome Trust Sanger Institute. Yderligere nødvendig hardware blev stillet til rådighed af Nordic Gaming. Initieringsdata blev stillet til rådighed af Debians ftp-hold og Fumitoshi Ukai.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, der udvikles af mere end tusinde frivillige fra hele verden, der samarbejder via internettet. Debians dedikation til fri software, dets non-profit-natur og dets åbne udviklingsmodel, gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets hovedstyrker er dets fundament af frivillige, dets dedikation til Debians sociale kontrakt og dets engagement i at tilbyde det bedst mulige styresystem.

Kontaktoplysninger: For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.

[1] Nogle pakker er fjernet på grund af licensproblemer siden de oprindelig blev gjort tilgængelige.