Träffa Debian på FOSDEM 2012

20 januari 2012

Debianprojektet tillkännager glatt att precis som tidigare år kommer de representeras vid detta års Free and Open Source Developer's European Meeting (FOSDEM) i Bryssel, Beligen den 4-5 Februari. Debian kommer att vara närvarande med en monter i K-byggnaden, på bottenvåningen, och där kommer projektmedlemmar vara tillgängliga för frågor och diskussioner, och olika Debianprylar kommer att finnas tillgängliga för försäljning.

Två föreläsningar i keynotespåret kommer att ges av två långtida Debianmedlemmar, Lars Wirzenius och Bdale Garbee, som kommer att hålla föredrag om hur man innoverar utvecklingsprocessen i distributioner respektive FreedomBoxprojektet. Andra Debianutvecklare kommer att ge föredrag eller hålla diskussionsgrupper om specifika delar av projektet:

Lördag, 4 Februari
11:30 Serafeim Zanikolas Hur man byter ut ett föråldrat verktyg med 100000 installationer
13:00 Wookey Multiarch — varför det är viktigt
13:15 Moritz Muehlnhoff Univention Corporate Server
15:00 Lior Kaplan Debianpaketering för nybörjare
18:15 Enrico Zini Jag skrev Distromatch, skall vi använda det?
Söndag, 5 Februari
11:00 Enrico Zini Debtags.debian.net reloaded!
11:30 Kostas Koudaras, Oliver Burger, Laura Czajkowski, Christoph Wickert, Donnie Berkholz, Petteri Räty, Stefano Zacchiroli Samarbete med bidragslämnargemenskaper (round table)
12:15 Neil McGovern 29,000 paket på 24 timmar — utgivning av Debian
13:00 Martin Zobel-Helas, Michael Scherer Distributioners systemadministration av infrastruktur (round table/Q&A)
15:00 Steve McIntyre ARM-BoF
16:00 Lucas Nussbaum Debian-hemligheter — vad jag önskar jag visste innan jag gick med i Debian

Utöver detta, tack vare hjälpen från DebConf videogrupp kommer det finnas strömmande video från några av rummen tillgänglig.
Vi ses i Bryssel!

Om FOSDEM

FOSDEM (Free and Open Source Developers European Meeting) är ett gratis och icke-kommersiellt evenemang för gemenskapen och organiseras även av gemenskapen. Dess mål är att tillhandahålla ett ställe att träffas för utvecklare av Fri och öppen mjukvara.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.