Hjälp Debian-Installergruppen: testa den nya versionen av installeraren!

10 augusti 2012

Debian-Installergruppen tillkännager den första betautgåvan av installeraren för Debian 7.0 Wheezy. Denna nya utgåva inkluderar olika förbättringar inom olika områden, som uppstart, Linuxkärnan, APT, installationer med låg minnesåtgång, och nätverk. Den använder även den nya officiella temat Joy. Installeraren stödjer 73 språk, där 56 av dessa är komplett översatta. Alla dessa förändringar listas i Debian-Installergruppens tillkännagivande till Debiangemenskapen.

Gruppen ber Debiananvändare att hjälpa till med att testa och förbättra denna nya version av installeraren: medan det finns några kända problem med installeraren som inte behöver rapporteras, så är det väldigt viktigt att testa installeraren för att hitta alla möjliga fel innan utgåvan.

Problem bör rapporteras som en installationsrapport.
Mer erfarna användare kan hjälpa till genom att bedöma fel för pseudopaketen upgrade-reports och installation-reports eller genom att föreslå texter för problem, som skall dokumenteras i versionsfaktan. InstallationsCDs, annan media och allt annat du kan behöva för att installera Debian på en av de stödda arkitekturerna finns tillgängligt på webbplatsen.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.