Debian 6 går ind i periode med langtidsunderstøttelse

16. juni 2014

Debian-projektet er stolt over at kunne offentliggøre, at infrastrukturen til Long Term Support (LTS, langstidsunderstøttelse), som gør det muligt at levere sikkerhedsopdateringer til Debian GNU/Linux 6.0 (kodenavn squeeze) indtil februar 2016, nu er på plads. Brugere af denne udgave bør følge vejledningen på LTS-wikisiden, for at sikre at de modtager LTS-sikkerhedsopdateringerne.

Vi ønsker at takke de frivillige, som er blevet en del af LTS-holdet, samt de organisationer, som har udtrykt deres interesse i at bidrage til LTS-initiativet: AD&D - IntarS Austria, Deezer, Électricité de France, Freeside, Offensive Security, Positive Internet, Seznam.cz, Sipwise, Univention, University of Oxford og alle de andre, som i de følgende måneder vil følge trop.

Der er dog behov for mere hjælp, for at få successen i hus og dække flere pakker: organisationer, som har fordel af den forlængede supportperiode, opfordres til at bidrage med arbejdskraft til LTS-holdet.

Til organisationer, som ikke er i stand til at bidrage med deres egen arbejdskraft til LTS-holdet, tilbyder Freexian — en fransk virksomhed ejet af Debian-udvikler Raphaël Hertzog — at fungere som mellemled mellem de organisationer, som er interesserede i at støtte LTS-arbejdet økonomisk, og de individuelle Debian-bidragydere, som forbereder LTS-sikkerhedsopdateringer. For flere oplysninger, se Freexians beskrivelse af deres forslag.

Debian-projektet hilser initiativet velkommen og er generelt støttende over for organisationer, som udforsker måder, at hjælpe med at holde LTS-projektet i live, samt Debian generelt.

Hvis Debian 6 LTS bliver en succes, kan det fortsætte og blive gjort generelt, så Debian 7 (wheezy) og Debian 8 (jessie), også kommer til at drage nytte af langtidsunderstøttelse.

Flere oplysninger finder man på Debian LTS-projektets wikiside.

Om Debian

Debian-projektet er en organisation af fri software-udviklere som frivilligt bidrager med tid og kræfter, til at fremstille det helt frie styresystem Debian GNU/Linux.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org> eller kontakt holdet bag LTS-udgaven på <debian-lts@debian.org>.