Debian 6 startar sin period med långtidsstöd

16 juni 2014

Debianprojektet tillkännager stolt att infrastrukturen för Långtidsstöd (Long Term Support - LTS) för att ge säkerhetsuppdateringar till Debian GNU/Linux 6.0 (med kodnamnet Squeeze) fram till Februari 2016 nu är på plats. Användare av denna version bör följa instruktionerna på LTS-wikisidan för att säkerställa att de får LTS-säkerhetsuppdateringarna.

Vi skulle vilja tacka de frivillga som gick med i LTS-gruppen och organisationerna som har uttryckt sitt intresse för att bidra till LTS-initiativet: AD&D - IntarS Austria, Deezer, Électricité de France, Freeside, Offensive Security, Positive Internet, Seznam.cz, Sipwise, Univention, Oxfords Universitet samt alla andra som kommer att gå med i gruppen de kommande månaderna.

Dock, för att säkerställa dess framgång och för att täcka fler paket, behövs det mer hjälp: organisationer som tjänar på den utökade supportlängden uppmanas att bidra med arbetskraft till LTS-gruppen.

För organisationer som inte kan bidra med sin egen arbetsstyrka för LTS-gruppen har Freexian - ett franskt företag som ägs av Debianutvecklaren Raphaël Hertzog - erbjudit att agera som en mellanhand mellan organisationer som är intresserade av att finansiera LTS-arbete, och individuella Debianbidragslämare som förbereder säkerhetsuppdateringar för LTS-utgåvan. För mer information, se Freexians beskrivning av deras förslag.

Debianprojektet välkomnar detta initiativ, och är i allmänhet stödjande när det gäller organisationer som utforskar sätt som kan bidra till LTS-projektet och Debian i allmänhet.

Om Debian 6 LTS blir en framgång så kommer det att upprepas och generaliseras så att även Debian 7 (Wheezy) och Debian 8 (Jessie) också kan dra nytta av långtidssstödet.

Mer information kan hittas på wikisidan för Debian LTS-projektet.

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av fri mjukvara som ger frivilligt av sin tid och insats för att producera det helt fria operativsystemet Debian.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/, skicka e-post till <press@debian.org>, eller kontakta gruppen för stabila utgåvor på <debian-release@lists.debian.org>.