Flera donationer höjer pålitligheten i Debians kärninfrastruktur

3 oktober 2016

Under de senaste månaderna har Hewlett Packard Enterprise (HPE), en av Debians primära hårdvarupartners gjort flera stora donationer för att stödja Debian kärntjänster. Den donerade utrustningen kommer att användas i datacenter hos flera värdpartners i Kanada, USA och Australien.

HPE's donationer kommer att tillåta Debian att:

Hewlett Packard Enterprise förlitar sig på Debians teknologier för HPE Linux, en teknologisk standard i hela företaget. säger Steve Geary, Senior Director på Hewlett Packard Enterprise. Vi är tacksamma för att Debianprojektet kan använda våra hårdvarudonationer för att ytterligare förbättra pålitligheten i dess infrastruktur.

HPE's generösa donation av utrustning kommer att tillåta Debian att förnya servrarna som ligger till grund för våra kärntjänster, förklarade Luca Filipozzi, som är medlem av Debians systemadministratörsgrupp (DSA).

Donationen av en kapsling, bladservrar, och en SAN kommer att tillåta DSA att bygga en värdmiljö för virtuella maskiner på UBC (CA) som är funktionellt ekvivalent med miljön som Debian redan har på plats i Storbritannien. HPE's hårdvarudonation tillåter Debian att uppnå den höga tillgängligheten, geografisk redundans, och oberoende av partners i våra tjänster som våra projektkollegor kräver och som våra användare har kommit att förvänta.

Förnyelsen av infrastrukturen som ligger till grund för ftp-master.debian.org och security.debian.org är vital för att säkerställa att projektet kan producera och underhålla operativsystemet Debian. Det tidigare är en integral komponent i Debians automatiserade byggmiljö, som används dagligen av projektmedlemmar för paketunderhåll; och det andra är en kritisk tjänst för våra användare eftersom den tillhandahåller en motor genom vilka säkerhetsuppdateringar görs tillgängliga för dem.

Det är endast genom donationer av frivilligarbete, utrustning och tjänster, och finansiering som Debian kan leverera sitt engagemang för ett fritt operativsystem. Vi är mycket tacksamma för HPE's generositet.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekt. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.