DebConf19 slutter i Curitiba, og datoer for DebConf20 annonceret

27. juli 2019

I dag, lørdag den 27. juli 2019, sluttede den årlige Debian Developers and Contributors Conference. Med over 380 deltagere fra 50 forskellige lande, og flere end 145 foredrag, diskussionsseancer og diskussionsseancer (BoF'er), workshops og andre aktiviteter, blev DebConf19 en stor succes.

Forud for konferencen fandt den årlige DebCamp sted fra den 14. til 19 juli, med fokus på individuelt arbejde og teamsprinter til personligt tilstedeværende samarbejde på at udvikle Debian, samt en tredages pakningsworkstop, hvor nye bidragydere kunne begynde på Debian-pakning.

Open Day blev afholdt den 20. juli, med flere end 250 deltagere, som overværede præsentationer og workshops af interesse for et bredere publikum, et jobmarked med stande fra flere af DebConf19's sponsorer og en Debian-installeringsfest.

Den egentlige Debian Developers Conference begyndte søndag den 21. juli 2019. Sammen med plenarer, så som den traditionelle Bits fra DPL'en, lynhurtige foredrag, livedemonstrationer og annoncering af næste års DebConf (DebConf20 i Haifa, Israel), samt nogle seancer i forbindelse med den nylige udgivelse af Debian 10 buster, og noget af dens nye funktionalitet, foruden nyhedsopdatering fra flere projekter og interne Debian-hold, diskussionsseancer (BoF'er) fra sprog-, tilpasnings-, infrastruktur- og fællesskabsholdene, med mange andre aktiviteter med relation til Debian og fri software.

Programmet blev opdateret daligt med planlagte og ad-hoc-aktiviteter, planlagt af deltagerne i løbet af hele konferencen.

For dem, der ikke var i stand til at deltage, blev de fleste foredrag optaget og livestreamet, og videoer blev gjort tilgængelige på Debians arkivwebsted for møder. I mange seancer var der også fjerndeltagelse over IRC eller et samarbejstekstdokument.

Webstedet DebConf19 vil af arkiveringshensyn for blive aktivt, og vil fortsat indeholde links til præsentationer og videooptagelser af foredrag og begivenheder.

Næste år finder DebConf20 sted i Haifa, Israel, fra den 23. til 29. august 2020. Traditionen tro holder de lokale organisatorer igen DebCamp (16.-22. august), med færligt fokus på individuelt og teamarbejde med henblik på forbedring af distributionen.

DebConf har forpligtet sig til at være et sikkert og imødekommende miljø for alle deltagere. Under konferencen er flere hold (forkontor, velkomst og antichikane) til stede for at hjælpe med at både tilstedeværende og fjerne deltagere får den bedste konferenceoplevelse, og finder løsninger på alle problemer, der måtte opstå. Se websiden om de etiske retningslinjer på DebConf19's websted, for flere oplysninger herom.

Debian takker de talrige sponsorer for støtten til DebConf19, i særdeleshed vores platinsponsorer Infomaniak, Google og Lenovo.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Skotland, Argentina og Bosien-Hercegovina. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Om Infomaniak

Infomaniak er Schweiz' største webhostingvirksomhed, der desuden tilbyder backup- og storagetjenester, løsninger til begivenhedsorganisatorer, livestreamning og video on demand-tjenster. De ejer selv deres datacentre og alle elementer, der er afgørende for at de tjenester og produkter, som virksomheden tilbyder, fungerer (både software og hardware).

Om Google

Google er en af de største teknologivirksomheder i verden, og tilbyder et bredt udvalg af internetrelaterede tjenester og produkter, så som onlinereklameteknologier, søgning, cloudcomputing, software og hardware.

Google har støttet Debian ved at sponsere DebConf i mere end ti år, og er desuden en Debian-partner, som sponserer dele af Salsas continuous integration-infrastruktur på Googles cloudplatform.

Om Lenovo

Som en global teknologileder med fremstilling af en bred portefølje af forbundne produkter, herunder smartphones, tablets, PC'er og workstations, foruden AR/VR-enheder, smarthome/-kontor og datacenterløsninger, forstår Lenovo hvor afgørende åbne systemer og platforme er for den forbundne verden.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg DebConf19's websider på https://debconf19.debconf.org/ eller send en engelsksproget mail til <press@debian.org>.