Ampere donerer Arm64-serverhardware til Debian for at styke Arm-økosystemet

16. juni 2020

Ampere® er gået i partnerskab med Debian om at udbygge dets hardwareinfrastruktur gennem en donation af tre af Amperes højtydende Arm64-servere. Lenovo ThinkSystem HR330A-serverene indeholder Amperes eMAG-CPU med en 64 bit Arm®v8-processor, specifikt designet til cloudservere, udstyret med 256GB RAM, to 960GB-SSD'er og en 25GbE-NIC med to porte.

De donerede servere er placeret hos University of British Columbia, vores hostingpartner i Vancouver, Canada. Debian System Administrators (DSA) har opsat serverne til at afvikle arm64/armhf/armel-builddæmoner, som erstatning for builddæmoner med mindre ydedygtige bundkort på udviklerniveau. På virtuelle maskiner med halvt så mange vCPU'er, har resultatet været at den tid det tager, at opbygge Arm*-pakker, er blevet halveret med Amperes eMAG-system. En anden fordel ved denne generøse gave, er at det er blevet muligt for DSA at migrere nogle generelle Debian-tjenester, som kører i vores nuværende infrastruktur, og vil desuden forsyne andre Debian-hold (eksempelvis Continuous Integration, Quality Assurance, m.fl.) med virtuelle maskiner, hvis de har brug for adgang til Arm64-arkitektur.

Vores partnerskab med Debian, støtter vores udviklingsstrategi, som har til formål at få flere open source-fællesskaber til at benytte Ampere-servere, for yderligere at udbygge Arm64-økosystemet og gøre det muligt at skabe nye applikationer, sagde Mauri Whalen, Amperes vicedirektør for softwareudvikling. Debian er et velfungerede og respekteret fællesskab, og vi er stolte over at samarbejde med dem.

Debian System Administrators er taknemmelige over at Ampere har doneret Arm64-servere med en høj pålidelighed og ydeevne. At have servere med integreret standardmanagementgrænseflader, så som Intelligent Platform Management Interface (IPMI), og med Lenovos hardwaregarantier og supportorganisation bag dem, er det præcis hvad DSA har ønsket sig vedrørende Arm64-arkitekturen. Disse servere er meget ydedygtige og særdeles veludrustede: vi forventer at anvende til generelle tjenester, foruden anvendelse som Arm64-builddæmoner. Jeg tror, at de vil vise sig at være meget tiltrækkende for cloudoperatører. og jeg er begejstret for at Ampere Computing er gået i partnerskab med Debian. - Luca Filipozzi, Debian System Administrator.

Det er kun på grund af donation af frivilliges arbejdskraft, udstyr og tjensteydelser, samt økonomisk støtte, at Debian er i stand til at leve op til sit mål om at skabe et frit styresystem. Vi sætter stor på pris Amperes generøsitet.

Om Ampere Computing

Ampere designer fremtiden for hyperscale-cloud- og -edgecomputing med verdens første processor, som er født til cloud'en. Med sin opbygning beregnet til cloud'en og en moderne 64 bit serverbaseret Arm-arkitektur, giver Ampere sine kunder frihed til at vælge at accelere leverancen af alle applikationer, som gør brug af cloudcomputing. Med toneangivende cloudydeevne i industrien, effektivt strømforbrug og skalérbarhed, er Amperes processorer skræddersyet til fortsat vækst i cloud- og edgecomputing.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.