Debianprojektet sörjer förlusten av Robert Lemmen, Karl Ramm och Rogério Theodoro de Brito

12 augusti 2021

Debianprojektet har förlorat flera medlemmar av sin gemenskap under det senaste året.

I juni 2020 avled Robert Lemmen efter en allvarlig sjukdom. Robert hade regelbundet besökt Debian Munich-mötena sedan tidigt 2000-tal och har hjälpt till med lokala presentationsbås. Han hade varit Debianutvecklare sedan 2007. Bland andra bidrag paketerade han moduler för Raku (Perl6 vid den tidpunkten) och hjälpte andra bidragslämnare att bli involverade i Raku-gruppen. Han lade även ner tid på att spåra cirkulära beroenden i Debian.

Karl Ramm avled i juni 2020, efter komplikationer på grund av metastatisk tjocktarmscancer. Han hade varit Debianutvecklare sedan 2001 och paketerade flera komponenter av MITs Project Athena. Han brann för teknik och Debian, och alltid intresserad av att hjälpa andra att hitta och marknadsföra sina passioner.

I aprl 2021 förlorade vi Rogério Theodoro de Brito på grund av COVID-19-pandemin. Rogério tyckte om att koda små verktyg och hade varit bidragslämnare till Debian i mer än 15 år. Bland hans projekt bidrag han till användningen av Kurobox/Linkstation-enheter i Debian och underhöll verktyget youtube-dl. Han deltog även i och var debiankontakt i många uppströmsprojekt.

Debianprojektet hedrar Robert, Karl och Rogérios goda arbete och starka engagemang i Debian och fri mjukvara. Deras bidrag kommer inte att glömmas och deras arbetes höga kvalitet kommer att fortsätta att fungera som en inspiration för andra.

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av fri mjukvara som ger frivilligt av sin tid och insats för att producera det helt fria operativsystemet Debian.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.