Debians projektnyheder - 11. juni 2012

Velkommen til årets tolvte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Genopbygning af Debian-arkivet på Amazon Web Services

Lucas Nussbaum har foretaget komplette arkivgenopbygninger på Amazon Web Services (AWS). Arkivgenopbygninger spiller en vigtig rolle i Debians arbejde med Quality Assurance (kvalitetssikring) og Release Management (udgivelseshåndtering), ifølge Lucas, som har kørt genopbygninger af Debian-arkivet på Grid’5000-testbed siden 2007, og undervejs har rapporteret over 6000 udgivelseskritiske fejl. Lucas fik Amazon til at give Debian 10.000 dollar til at køre omkring 60 komplette genopbygninger af arkivet på deres infrastruktur, som gjorde det muligt for udviklere med interesse i skræddersyet test, selv at stå for det.

Debian hilser mangfoldighed velkommen

En mangfoldighedserklæring for Debian-projektet er blevet godkendt af et stort flertal blandt projektmedlemmerne. Erklæringen hilser eksplicit alles deltagelse velkommen, og opfordrer hertil. Erklæringen markerer et nyt trin i processen med at hilse bidragydere velkommen i vores projekt, sagde Stefano Zacchiroli, Debians projektleder. Mangfoldighed i fællesskabet går hånd i hånd med et righoldigt fællesskab.

armhf og s390x på vej til Wheezy

Adam D. Barratt, Release Team Manager, offentliggjorde at tilpasningerne til armhf og s390x er kommet et skridt tættere på at blive en del af Wheezy: De er nu officielt kommet i betragtning som udgivelsesarkitekturer. Adam takker alle involverede i at få begge arkitekturer gjort klar hertil.

DebConf13-logokonkurrence

Luca Capello offentliggjorde, at organisatorerne af DebConf13 søger logodesign til næste års DebConf. Nogle idéer er allerede til stede på DebConf-wikien, men der ønske om, at de udvide lidt mere jævnfør visionen. Der er kun nogle få dage tilbage, hvis du ønsker at deltage, da sidste frist for indsendelse af DebConf13-logoer er søndag den 17. juni.

Første fejludryddelsesfest i Shanghai

Thomas Goirand udgav en rapport fra den første fejludryddelsesfest i Shanghai. Omkring tyve personer deltog, herunder tre Debian-medlemmer, og 25 fejl blev rettet.

Bits fra Ruby Team

Antonio Terceiro udgav nogle bits fra Ruby Team'et, hvori han fortalte, at Ruby-standardfortolkeren i Wheezy bliver Ruby 1.9. Ruby 1.8 vil være tilgængelig i Debian i Wheezys livsforløb, men da opstrøms sikkerhedsunderstøttelse ophører næste år, vil den ikke blive distribueret i efterfølgende store udgivelser. Med skiftet vil Debian-brugere drage fordel af forbedringer, særligt hvad angår ydeevne, som Ruby 1.9 har i forhold til Ruby 1.8. Folk, der stadig ønsker at anvende Ruby 1.8 som deres standardfortolker, kan måske have nytte af pakkerne ruby-switch eller rbenv. Flere oplysninger er tilgængelige på den dedikerede wikiside.

Interview

Der har været to Debian Edu-interview med Ralf Gesellensetter hhv. Mike Gabriel, der begge, blandt andet, beskriver hvordan de blev involveret i Debian Edu og hvad deres syn på projektet.

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

To ansøger er blevet accepteret som Debian Maintainers, og elleve personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Tobias Stefan Richter, Mike Miller, cento, Nikolaus Valentin Hänel, Simon Busch, René Moser, Christoph Gille, Ask Hjorth Larsen, David Weber, William Dauchy, Chris Frey, Benjamin Eltzner og Giulio Paci velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 734 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 495 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: arpwatch, libgdata, strongswan, nut, imp4, bind9, request-tracker3.8 (opdateret bulletin), openoffice.org, iceweasel, iceape, nss, postgresql-8.4 og php5. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Backports Team har udgivet bulletiner vedrørende disse pakke: request-tracker4 and nginx. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

484 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 455 pakker forældreløse og 150 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Cédric Boutillier, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.