Partners van Debian in 2016

Informatie over het huidige partnerprogramma en de lijst van de huidige partners is te vinden op de hoofdpagina van het partnerprogramma.

Voorwaarden van het partnerprogramma van 2016

Raadpleeg voor bijkomende informatie over het partnerprogramma van Debian van 2016 het Partnerprogramma 2016.

Partners voor 2016

Ontwikkelingspartners


Hewlett Packard Enterprise (HPE) levert hardware waarop Debian ontwikkeld kan worden voor bepaalde processors, hardware die voor Debian's spiegelservers gebruikt wordt, en hardware die voor andere diensten van Debian gebruikt wordt. (De huidige hardwareschenkingen van HPE worden vermeld op de pagina met Debian machines.)

HPE is een van de grootste computerbedrijven ter wereld. Het bedrijf levert een breed scala aan producten en diensten, zoals servers, opslag, netwerkverbindingen, advies en ondersteuning, software en financiële diensten.


Thomas Krenn heeft een nieuwe hoogwaardige server geleverd voor de cdbuilder-dienst van Debian. [Deze server berekent de officiële iso-bestanden die men op een cd of dvd kan branden om Debian mee te kunnen installeren. -- vertaler] Tevens leent Thomas Krenn regelmatig hardware uit voor DebConf en voor de kraam van Debian op LinuxTag. Kijk op http://www.thomas-krenn.com/linux voor informatie over de betrokkenheid van Thomas Krenn bij de opensource-gemeenschap van Linux.

Thomas Krenn is in Europa de toonaangevende webwinkel voor serversystemen en hoogwaardige hosting. Het bedrijf levert servers die in een raamwerk gemonteerd kunnen worden, stille en geluidsarme servers, opslagsystemen en virtualisatieoplossingen. Thomas Krenn is de enige hardwarewinkel die afzonderlijk geconfigureerde servers binnen 24 uur in heel Europa levert. En natuurlijk ondersteunt het bedrijf Debian als besturingssysteem voor hun servers!


trustsec betaalt twee ontwikkelaars van Debian om te werken aan de versie van Debian voor de S/390-processorfamilie en aan pakketten die vooral met Java verband houden. Het bedrijf host het webportaal voor Debian op de S/390 en en de zSeries. Het bedrijf betaalde en werkte aan de gratis Debian-cd's voor LinuxTag 2001 in Stuttgart.

trustsec biedt klantenondersteuning, advies en training voor Debian op de Intel PC-architectuur (i386), PowerPC en IBM S/390 en is gespecialiseerd in netwerkbeveiliging en softwareontwikkeling met Java. Stuur een e-mail naar info@trustsec.de voor meer informatie.


credativ is een onafhankelijk advies- en dienstverleningsbedrijf dat sinds 1999 allesomvattende diensten en technische ondersteuning biedt voor het invoeren en gebruiken van opensourcesoftware in bedrijfstoepassingen. Ons Opensourceondersteuningscentrum is altijd bereikbaar, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar.

Vanaf het prille begin heeft credativ het Debian-project actief ondersteund en het zal dit in de toekomst blijven doen. Bovendien zijn veel van onze consulenten ook ontwikkelaars van Debian en dragen ze wereldwijd bij aan projecten voor vrije software. Verdere informatie is te vinden op https://www.credativ.com/.


Skolelinux is sterk betrokken bij zowel het maken als het testen van het nieuwe Debian-installatieprogramma en bij de aanpassing van Debian aan verschillende landen en talen.

Skolelinux is een project dat ten behoeve van scholen en universiteiten een Debian Pure Blend creëert. [Debian Pure Blends zijn versies van Debian GNU/Linux voor groepen met specifieke behoeften. --vertaler] Een eenvoudige installatie waarbij niet meer dan 3 vragen beantwoord moeten worden, resulteert in een vooraf geconfigureerd systeem dat is afgestemd op scholen en dat bijna geen kennis van Linux of van netwerkverbindingen vereist. Dit systeem bevat 15 reeds geconfigureerde diensten en een omgeving die aan een land en een taal is aangepast.


Sinds 2002 stelt Genesi de hardware die het ontwerpt en ontwikkelt ter beschikking aan de gemeenschap van Debian. Genesi stelt ook ontwikkelaars van Debian tewerk voor het ondersteunen van hun platformen.

De Efika MX computers van Genesi, gebaseerd op ARM, zijn ontworpen om goedkope, energiezuinige computerapparatuur voor het brede publiek op de markt te brengen. Voor informatie over de betrokkenheid van Genesi bij de opensource-gemeenschap van Linux, kunt u www.PowerDeveloper.org bezoeken.


Eaton helpt Debian zijn infrastructuur te beschermen tegen stroomuitval en heeft een ontwikkelaar van Debian in dienst om te werken aan ondersteuning voor UPS'en [niet-onderbreekbare voedingen --vertaler] en PDU's [apparaten voor stroomverdeling --vertaler] door middel van Network UPS Tools en verwante pakketten.

Eaton is een wereldleider in de technologie van: elektrische componenten en systemen voor de stabiliteit, distributie en regeling van elektrische energie; hydraulische componenten, systemen en diensten voor industriële en mobiele uitrusting; hydraulische, pneumatische en vliegtuigbrandstofsystemen voor commercieel en militair gebruik; en aandrijf- en krachtbronsystemen voor auto's en vrachtwagens, die prestaties koppelen aan brandstofzuinigheid en veiligheid. Eaton heeft ongeveer 75.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 150 landen, en had in 2008 een omzet van $ 15,4 miljard.


Loongson en Lemote hebben een aantal op Loongson gebaseerde systemen geleverd aan Debian. Zie voor informatie over de betrokkenheid van Loongson bij de gemeenschap van Linux: Linux at Loongson.

De reeks processors van Loongson zijn MIPS-compatibele processors. Zij werden alom gebruikt voor vele toepassingen, zoals desktop-computers, servers, embedded systemen, supercomputers, etc. Neem voor meer informatie contact met hen op via info@loongson.cn.


Financiële partners


San Francisco based No Starch Press, publisher of "The Finest in Geek Entertainment," is co-publisher of the book The Debian System. The company is well known for publishing high-quality titles on a broad range of topics including alternative operating systems, networking, hacking, programming, and LEGO. No Starch Press donates US$1 from the sale of each copy of The Debian System to the Debian Project.


Dienstenpartners


Brainfood (dat vroeger Novare heette) levert een aantal machines aan Debian, evenals hosting- en serverbeheer-diensten.

Brainfood is een bedrijf dat technologische oplossingen levert en dat zich ten doel stelt een ideale oplossing voor een specifieke behoefte te realiseren, of het nu gaat om een website, om een evoluerende intranettoepassing voor leren op afstand, of om klantspecifieke software.   Neem voor meer informatie contact op via debian-contact@brainfood.com.


Linux Central voorziet ons van cd-rom-sets met Debian GNU/Linux, voor handelsbeursachtige evenementen. Deze cd's helpen Debian GNU/Linux te promoten door het systeem uit te reiken aan potentiële en huidige gebruikers.

Linux Central verkoopt alle laatste uitgaven van Linux-producten zoals commerciële software, boeken, hardware en versies van belangrijke Linux-distributies. Op de website van Linux Central vindt u ook nieuws en basale informatie over Linux en u kunt er zich inschrijven voor een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuw uitgebrachte producten en van aanbiedingen van de dag.   Neem voor meer informatie contact op via sales@linuxcentral.com.


RapidSwitch (voorheen Black Cat Networks) is een in het VK gevestigde internetprovider die gespecialiseerd is in toepassingsgerichte hosting. Het bedrijf biedt toepassingsgerichte servers, oplossingen met beheerde servers, diensten voor het bijeen plaatsen van servers van klanten, en VPS virtuele servers.

Het bedrijf huisvest een machine die gebruikt wordt voor de ontwikkeling van Debian, caballero.


Het Oregon State University Open Source Lab levert hosting- en beheerdiensten aan het Debian-project.

Het Open Source Lab is een middelpunt voor opensourcesofware-ontwikkeling aan de Oregon State University en omgeving. Het OSL levert ontwikkeling, hosting en andere diensten aan de opensource-gemeenschap.


Telegraaf Media ICT BV ondersteunt de Debian-gemeenschap door de hardware, de plaatsruimte en de bandbreedte te schenken voor Debian's server waarop alioth, arch en svn gehost worden.

De internetinfrastructuur van Telegraaf Media ICT BV (ongeveer 200 op Intel gebaseerde servers) bestaat hoofdzakelijk uit Debian GNU/Linux-servers. De systeembeheerders zijn zeer gedreven gebruikers van Debian en sommigen onder hen zijn ook ontwikkelaar van Debian, verantwoordelijk voor het onderhouden van een of meer software-pakketten.

Telegraaf Media Group beheert enkele van de meest populaire Nederlandse websites (http://www.telegraaf.nl, http://www.speurders.nl en http://www.dft.nl) en brengt ook de twee populairste kranten van Nederland uit.


man-da.de GmbH levert de backbone voor het Metropolitan Area Network Darmstadt. Het ondersteunt Debian door het hosten van verschillende debian.org- en debian.net-servers.

man-da.de GmbH onderhoudt MANDA, een wide area network in de regio Zuid-Hessen dat onderwijs- en onderzoeksinstellingen met elkaar verbindt. Het is een snel en redundant ringnetwerk dat ook internettoegang biedt. Het bedrijf is eigendom van de TU Darmstadt en van de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen Darmstadt. Naast het operationeel houden van MANDA levert het bedrijf ook IT-advies en andere IT-diensten aan beide universiteiten.


Bytemark ondersteunt ons door hostingdiensten te leveren en de conferenties van Debian te sponsoren.

Zij zijn een toonaangevende Internet Service Provider (ISP) in het Verenigd Koninkrijk en leveren schaalbare, krachtige en betaalbare hosting met standaard veel computerfreakvriendelijke extra's. Debian GNU/Linux wordt binnen hun netwerk op grote schaal gebruikt, en wordt aanbevolen als Beste keus voor iedere nieuwe klant die niet 100% zeker weet wat te kiezen. Bytemark staat ook bekend om zijn deskundige en vriendelijke ondersteuning.


1&1 ondersteunt ons door verschillende servers ter beschikking te stellen in hun krachtig datacenter in Karlsruhe.

1&1 is een van de grootste domeinregistreerders en webhostingbedrijven ter wereld, met kantoren in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en de VS. De meeste van de meer dan 5 miljoen websites en andere diensten die door 1&1 beheerd worden, werken binnen een op Debian gebaseerde omgeving waarbij enkele duizenden servers gebruikt worden.


DG-i voorziet het Debian-project van hostingdiensten die via een hogesnelheidsverbinding geleverd worden vanaf de locaties waar hun servers geplaatst zijn.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) biedt adviesdiensten voor IT-infrastructuur, softwareontwikkeling en hostingdiensten. DG-i ondersteunt cliënten bij het analyseren van hun IT-omgeving, het ontwikkelen van softwareoplossingen op maat en bij het aanpassen van hun toepassingen voor een naadloze overgang naar gehoste diensten. Het bedrijf ontwikkelt en ondersteunt klantspecifieke operationele IT-concepten die aan hoge kwaliteitsnormen beantwoorden, in het bijzonder die voor e-commerce en financiële diensten. DG-i huisvest de vereiste hostinginfrastructuur in haar datacenters in München en Düsseldorf.


Mythic Beasts Ltd. ondersteunt Debian (en SPI Inc) door het leveren van domeinregistratievoorzieningen. Het is een in het VK gevestigd bedrijf dat zich toelegt op webhosting, domeinregistratie en bijeenplaatsing van servers.


Sponsors van DebConf16

De sponsors van DebConf16 worden vermeld op de website van DebConf16.