Debian Partners for 2016

Information om det aktuella partnerprogrammet och en lista på aktuella partners kan hittas på huvudsidan för partnerprogrammet.

Villkor för partnerprogrammet 2016

För ytterligare information om Debians partnerprogram för 2016, se Partnerprogram 2016.

2016 Partners

Utvecklingspartners


Hewlett Packard Enterprise (HPE) tillhandahåller hårdvara för utveckling av anpassningar, Debianspeglingar, och andra Debiantjänster (aktuella HPE-hårdvarudonationer finns listade på sidan för Debianmaskiner).

HPE är ett av värdens största dataföretag, tillhandahållande en bredd av produkter och tjänster, så som servrar, lagring, nätverk, konsultation och support, mjukvara samt finansiella tjänster.


Thomas Krenn har tillhandahållit en ny högpresterande server för Debians cdbuilder-tjänst. Utöver detta är Thomas Krenn en regelbunden hårdvarusponsor för DebConf eller Debianbåset på LinuxTag. För information om Thomas Krenn's inblandning i Linux Open Source-gemenskap, se http://www.thomas-krenn.com/linux.

Thomas Krenn är Europas ledande onlineshop för serversystem och högkvalitativ hosting. De erbjuder rackmonterade servrar, tysta och servrar med låg ljudnivå. lagringssystem och virtualiseringslösningar. Thomas Krenn är den enda hårdvarubutiken som levererar individuellt konfigurerade servrar inom 24 timmar över Europa. Och självklart stödjer de Debian som operativsystem på deras servrar!


trustsec betalar två Debianutvecklare att jobba på S/390-anpassningen av Debian samt paket som relaterar till Java. De är värd för webbportalen för Debian på S/390 och zSeries. De har betalat och jobbat på de gratis Debian-CDs för LinuxTag 2001 i Stuttgart.

trustsec erbjuder kundsupport, konsultation och utbildning för Debian på Intel PC-arkitekturen (i386), PowerPC och IBM S/390 och specialiserar sig på nätverkssäkerhet och mjukvaruutveckling med Java. Vänligen skicka e-post info@trustsec.de för ytterligare information.


credativ är ett oberoende konsult- och tjänsteföretag som sedan 1999 har erbjudit omfattande tjänster och tekniskt stöd för implementation och drift av mjukvara med öppen källkod i företagsapplikationer. Vårt Open Source Support Center är alltid tillgängligt, 365 dagar om året, dygnet runt.

Från absoluta början har credativ aktivt stöttat Debianprojektet och kommer att fortsätta att göra detta i framtiden. Utöver detta är många av våra konsulter Debianutvecklare och aktivt involverade i att bidra till fri mjukvaruprojekt jorden runt. Ytterligare information kan hittas på https://www.credativ.com/.


Skolelinux är djupt involverade i både skapande och uttestning av nya debian-installer samt lokaliseringen av Debian.

Skolelinux är en insats för att skapa en Debian Ren Blandning med skolor och universitet som mål. En lätt 3-frågorsinstallation resulterar i ett prekonfigurerat system anpassat för skolor, med nästan ingen Linux- ller nätverkskunskap. Detta inkluderar 15 förkonfigurerade tjänster samt en lokaliserad miljö.


Sedan 2002 har Genesi tillhandahållit hårdvaran som de designar och utvecklar för Debiangemenskapen. Genesi anställer även Debianutvecklare för att stödja deras plattformar.

Genesi's Efika MX ARM-baserade datorer är designade för att få låg kostnads-, strömeffektiva datorresurser till marknaden. För information om Genesi's inblandning i Linux Öppen källkodsgemenskap, besök vänligen www.PowerDeveloper.org.


Eaton hjälper Debian med att skydda dess infrastruktur från strömproblem, och anställer en Debianutvecklare för att jobba med UPS och strömaggregatsupport genom Network UPS Tools och relaterade paket.

Eaton är en global teknologisk ledar inom elektriska komponenter och system för strömkvalitet, distribution och kontroll; hydraulikkomponenter, system och tjänster för industriell och mobil utrustning; flygbränsle, hydraulik och pneumatiska system för kommersiell och militär användning; och drivsystem för prestanda i bil och lastbil, bränsleekonomi och säkerhet. Eaton har ungefär 75000 anställda och säljer produkter till kunder i mer än 150 länder, med försäljning 2008 upp till $15.4 miljarder.


Loongson och Lemote har bidragit med flera Loongson-baserade maskiner till Debian. För information om Loongson's inblandning i Linuxgemenskapen, se Linux hos Loongson.

Loongson-processorer är en serie med MIPS-kompatibla processorer. De har använts i stor utsträckning inom många områden, så som desktop, server, inbäddade applikationer, högpresterande datorer osv. För ytterligare information, kontakta info@loongson.cn.


Ekonomiska Partners


San Francisco based No Starch Press, publisher of "The Finest in Geek Entertainment," is co-publisher of the book The Debian System. The company is well known for publishing high-quality titles on a broad range of topics including alternative operating systems, networking, hacking, programming, and LEGO. No Starch Press donates US$1 from the sale of each copy of The Debian System to the Debian Project.


Servicepartners


Brainfood (tidigare kallat Novare) tillhandahåller flera maskiner till Debian, så väl som hosting och administrationstjänster.

Brainfood är ett teknologilösningsföretag med målet att jobba för att producera ett ideellt resultat för ett specifikt behov, oavsett det gäller en webbsida eller en pågående distansutbildningsintranetapplikation, eller anpassad utvecklad mjukvara.   För mer information, kontakta debian-contact@brainfood.com.


Linux Central tillhandahåller oss med Debian GNU/Linux CD-ROM-uppsättningar för mässliknande evenemang. Dessa CDs hjälper att promota Debian genom att ge systemet direkt i händerna på potentiella och nuvarande användare.

Linux Central säljer alla de senaste utgåvorna av Linuxprodukter så som kommersiell mjukvara, böcker, hårdvara, och versioner av de stora Linuxdistributionerna. På Linux Central's webbplats kan du även hitta nyheter och grundläggande information om Linux, eller prenumerera på ett nyhetsbrev för att hålla sig uppdaterad om alla nyligen släppta produkter eller dagliga erbjudanden.   För ytterligare information, kontakta sales@linuxcentral.com.


RapidSwitch (tidigare Black Cat Networks) är en UK-baserad ISP som är specialiserad i dedikerad hosting. De tillhandahåller dedikerade servrar, hanterade serverlösningar, colocationtjänster och VPS virtuella servrar.

De är värd för en Debianutvecklingsmaskin, caballero.


The Oregon State University Open Source Lab tillhandahåller hosting och administrationstjänster för Debianprojektet.

Open Source Lab är en kontaktpunkt för öppen källkodsutveckling vid Oregon State University och bortom. OSL tillhandahåller utveckling, hosting och andra tjänster till öppen källkodsgemenskapen.


Telegraaf Media ICT BV stödjer Debiangemenskapen genom att donera hårdvara, rackutrymme och bandbredd för Debianservern som hostar alioth, arch och svn.

Telegraaf Media ICT BV kör dess internetinfrastruktur (ungefär 200 Intel-baserade servrar) huvudsakligen på Debian GNU/Linux-servrar; Systemadministratörerna motiveras av Debiananvändarna och några av dem är även Debian maintainers.

Telegraaf Media Group driver några av de mest populära holländska webbsajterna (http://www.telegraaf.nl, http://www.speurders.nl och http://www.dft.nl) så väl som de två största tidningarna i Holland.


man-da.de GmbH är ryggradsleverantören i Metropolitan Area Network Darmstadt. De stödjer Debian genom att vara värd för flera debian.org- och debian.net-servrar.

man-da.de GmbH driver MANDA, ett wide area nätverk i South Hessen-regionen som ansluter utbildnings- och forskningsorganisationer till en höghastighets- redundant nätverksring och tillhandahåller nätverksåtkomst. Företaget ägs av TU Darmstadt och Universitetet för tillämpad vetenskap i Darmstadt och förutom att driva MANDA tillhandahåller det även IT-konsultning och IT-tjänster till båda universiteten.


Bytemark stödjer oss genom att tillhandahålla hostingtjänster samt att de sponsrar Debiankonferensen.

De är en ledande Internet Service Provider (ISP) i Storbritannien och tillhandahåller skalbar, kraftfull och prisvärd hosting med mängder av geek-vänliga tillbehör som standard. Debian GNU/Linux rullas ut inom deras nätverk, och rekommenderas som förstaval till alla nya kunder som inte är 100% säkra på vad de vill ha. Bytemark är även kända för sin kunniga och vänliga support.


1&1 stödjer oss genom att tillhandahålla flera servrar i deras högpresterande datacenter i Karlsruhe.

1&1 är en av de största Domänregistratorerna och Webbhostingföretagen i världen, med kontor i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien och USA. De flesta av de mer än 5 miljoner webbplatserna och andra tjänster som hanteras av 1&1 kör på en Debianbaserat miljö som använder tusentals servrar.


DG-i tillhandahåller Debianprojektet med hostingtjänster från deras colocationsajter via höghastighetsanslutning.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) tillhandahåller konsultingtjänster för IT-infrastruktur, mjukvaruutveckling och hostingtjänster. DG-i stödjer klienter med att analysera klientens applikationer för en sömlös övergång till hostade tjänster. Företaget designar och stödjer individuella operationella IT-koncept som möter den höga kvalitetsstandarden speciellt inom E-kommers och finansiella tjänster. DG-i håller den nödvändiga hostinginfrastrukturen i deras datacenter i München och Düsseldorf.


Mythic Beasts Ltd. stödjer Debian (och SPI Inc) genom att tillhandahålla registreringsanläggningar.

De är ett webbhosting-, domänregistrerings- och co-locationföretag baserat i Storbritannien.


DebConf16 Sponsorer

Sponsorerna för DebConf16 listas i webbplatsen för DebConf16.