Strategisk alliance mellem Corel, KDE og Debian

21. april 1999

En strategisk alliance mellem Corel, KDE og Debian til fremme af en ny Linux®-distribution. Corel planlægger at levere en letanvendeligt Linux-brugergrænseflade og -styresystem til forbrugere og OEM'er dette efterår.

Ottawa, Canada, 21. april 1999 - Corel Corporation (COSSFF på NASDAQ, COS på TSE) annoncerede i dag en alliance mellem to af de største udviklergrupper indenfor Open Source, til at fremme udviklingen af sine planlagte Linux®-distribution, en brugervenlig Linux-installation og grafisk brugergrænseflade (GUI) til skrivebordsmaskiner.

Corel og K Desktop Environment-projektet (KDE) vil samarbejde om at forbedre KDE-GUI'en med henblik på at blive en del af den kommende Corel-udgave af Linux, rettet med skrivebordsbrugere.

"Corel har valgt at bruge KDE som vores standard-brugergrænseflade, da vi mener at dens udvikling er nået længere end de aktuelle alternativer," sagde Derk Burney, Corels vice-administrerende direktør. "KDE kan nemt opsættes til at tilbyde et stærk, Windows-lignende udseende og funktionalitet, som vi anser for meget vigtigt i vores strategi om at gøre alle aspekter ved at arbejde i et Linux-miljø kompatibelt med de aktuelle Windows-muligheder."

"Corel vil også give alle sine forbedringer og videreudvikling af Open Source-programmer til Open Source-verdenen," sagde Burney. "Udviklerne i den verden er Linux' styrke, og med vores nylige arbejde og bidrag til WINE-projektet, støtter Corel stærkt dette arbejde."

"Vores projekt fortsatte mål med at fremstille et attraktivt, stabilt og funktionelt skrivebordsmiljø, samt Corels erfaring med at opbygge moderne grafiske brugergrænseflader, vil give brugeren en endnu bedre oplevelse med det prisvindende KDE," sagde Cristian Tibirna, KDE's repræsentant i Canada. "Vi er alle meget begejstrede over de nye muligheder dette medfører."

Corel vil basere sit Linux-system til skrivebordsbrugere på Debian GNU/Linux-distributionen, som allerede er en af de mest udbredte i Linux-verdenen, og er kendt for sin stabilitet og sikkerhed.

"Debian er allerede nået langt med Linux på skrivebordet, hvorfor dette er et naturligt partnerskab," sagde Erich Forler, Corels Linux-produktchef. "Linux-verdenen har også tilkendegivet at Debians Linux-distribution bygger på ekstremt 'ren' kode, og deres arbejde med kommentarer i koden og dokumentation til programmerne, gør udvikling af Open Source mere effektiv og organiseret."

"Jeg er glad for at Corel bevæger sig ind i Open Source-verdenen og samarbejder med ikke-kommercielle organisationer som Debian og KDE," sagde Wichert Akkerman, Debians projektleder. "Ved at kombinere Debians styrke, blandt andet det store antal udviklere, en meget åben udviklingsmodel og et offentligt fejlrapporteringssystem, med den erfaring Corel har med udvikling af kontor- og skrivebordsprogrammer, mener jeg at vi vil være i stand til at fremstille et enestående system med det bedste fra begge verdener."

Med en nylig strategisk alliance med Cygnus, hvilket ved hjælp af Cygnus' GNUPro-program giver Corel mulighed for at overføre sine markedsførende produkter til Linux, er Corel godt på vej til at levere sin annoncerede Linux-distribution dette efterår. Dette vil være før produktivitetspakken WordPerfect® Office 2000 til Linux og grafikprogrammet CorelDraw® 9 til Linux udgives i fjerde kvartal henholdsvis begyndelsen af 2000.

Linux styrke og popularitet vokser konstant, hver dag. International Data Corporation (IDC) annoncerede for nylig, at frem til 2003 vil det totale antal Linux-leverancer vokse hurtigere end det totale antal leverancer af andre klient- og server-styremiljøer som IDC dækker. IDC estimerer at kommercielle Linux-leverancer vil vokse med 25 procent fra 1999 til 2003, sammenlignet med en 10 procents forøgelse for alle andre klientmiljøer tilsammen, og en 12 procents forøgelse for alle andre servermiljøer tilsammen.