Debian-baseret "Telemetry Box"-distribution udgivet

25. januar 2001

Version 1.0 af "Telemetry Box"-distributionen er endelig udgivet. Tbox-distributionen er en Debian GNU/Linux potato-baseret skræddersyet Linux-version til fjernovervågning og vedligeholdelse af netværk.

En "telemetry box" muliggører fjernvedligeholdelse og -diagnostificering. Den anvender en skræddersyet version af netsaint til dataindsamling. Netsaint er udvidet sådan programmet kan opsættes via Tbox'ens webgrænseflade gennem SQL-strukturer. Netsaint forbinder sig til en SQL-tabel, værktøjer på Tbox'en kan dernæst vise oplysningerne på forskellige måder (grafer og rapporter).

En del af Tbox'ens funktionalitet:

Installation fra cd-aftryk

Først og fremmest bør installationen ske fra et cd-aftryk. Cd-aftryksfilen kan være på en cd i kreditkortsstørrelse (kun 50 Mbyte) og indeholder hele funktionaliteten. Disse cd'er vil være fysisk tilgængelige på LWE i Europa i begyndelsen af februar.

Telemetriprogrammet kan installeres som et tillæg til eksisterende Debian-installationer, men kræver tilpasninger af Apache og/eller PHP. Se http://telemetrybox.org/ for flere oplysninger.

Open Source-bidrag

Kildekoden er tilgængelig fra http://telemetrybox.org/tbox/source/. Rettelser til eksisterende programmer er, eller vil blive, sendt til de respektive Open Source-projekter.

openrock.net er udstyret med en kernebaseret http-server (med rettelser som implementerer blokke og virtuelle værter). Det skulle ikke være et problem at hente.

Bemærk, at vi ikke anser denne version for at være af produktionskvalitet, visse funktioner fungerer kun under specielle omstændigheder, og nogle komponenter har prototypekarakter. Der er forbedringer i gang på forskellige områder, hjælp er velkommen. Ideelt ville vi gerne have at alt var en del af Debian, det største problem var den forenklede installation og håndteringer, som krævede nogle ændringer til pakker, som måske ikke er ønskede.

siteROCK, specialister i døgnovervågning, gjorde denne udgivelse mulig.

Denne artikel er indsendt af Christoph Lameter <christoph@lameter.com>.