DEPLOY: Debian-projekti ei voi ottaa käyttöön Sender ID:tä

4. syyskuuta 2004

Tämä viesti tiivistää Debian-projektin, universaalin käyttöjärjestelmän, Debian GNU/Linuxin tuottajan, näkökantoja. Debian-projektia sitoo yhteisösopimus käyttäjillemme. Se määrittää, että kaikki käyttöjärjestelmään sisällytetyt ohjelmistot ovat vapaita, joka tarkoittaa, että niitä voi vapaasti jälleenlevittää, muokata, käyttää jne. kuten määritetään Debianin vapaiden ohjelmistojen ohjeistossa (DFSG).

Nykyisen Microsoft Royalty-Free Sender ID -patenttilisenssisopimuksen ehdot estävät mitään Debian-pakettia, joka haluaisi, toteuttamasta Sender ID:tä tai sisällyttämästä Sender ID -tukea. Uskomme, että nykyinen lisenssi ja sen rasitteet ovat ristiriidassa DFSG:n kanssa, toisin kuin muut Internet-standardit, joita Debian voi tukea. Tästä syystä emme voi toteuttaa tai ottaa käyttöön Sender ID:tä nykyisillä lisenssiehdoilla. Itse asiassa joudumme poistamaan Sender ID -tuen toimittamistamme ohjelmistoista, joihin alkuperäiset kehittäjät ovat lisänneet tuen Sender ID:lle, toteuttaaksemme yhteisösopimuksemme ehdot.

Suurimmalta osalta lainopilliset huolemme peilaavat samoja ajatuksia kuin Apace Software Foundationilla, Free Software Foundationilla kuin myös Postfixin, Eximin ja Courierin ylläpitäjillä.

Olemme myös huolissamme siitä, että millään yrityksellä ei pitäisi olla immateriaalioikeuksia (IPR) Internetin ydininfrastruktuuriin. Uskomme, että IETF:n täytyy uudistaa sen IPR-käytäntöjä, jotta voidaan varmistaa Internetin ydininfrastruktuurin säilyminen rajoitteettomana.

Kiitämme Apache Software Foundationia heidän lausunnostaan, jota käytimme pohjana, vaikka tulimmekin tähän johtopäätökseen itsenäisesti.

Lisätietoa