Debian-projekti lisää tietoturvatuen AMD64:lle

11. elokuuta 2005

Debian-projekti lisää tietoturvatuen vakaalle amd64-jakelulle. Tämä siirros ei vielä ole osa Debian-arkistoa, mutta se tulee sisältymään pian epävakaaseen/testattavaan, ja käyttäjät hyötyvät jo nyt security.debian.org:n kautta jaetuista tietoturvapäivityksistä.

Tietoturvaryhmä antaa pian erityisen tiedotteen, joka kattaa vastikään tuotetut amd64-paketit kaikkiin sargen julkaisun jälkeisiin tietoturvapäivityksiin. Nämä paketit korvaavat jo olemassaolevat tiedostot proposed-updates-hakemistossa amd64-arkistossa.

Koska projekti on julkaissut version 3.1 (koodinimi: sarge) jakelustaan ilman amd64-siirrosta teknisten syiden vuoksi, siirroksen tekijät ovat julkaisseet paketit erillisellä palvelimella minimaalisin muutoksin Debian 3.1 -arkistoon. Tämä siirros sisällytetään epävakaaseen ja testattavaan jakeluun pian.

Amd64-siirroksen täyden tuen lisäämisen ensimmäisenä askeleena ftpmasterit ovat lisänneet tämän arkkitehtuurin security.debian.org-palvelimelle ja yhdistäneet uuden käännöspalvelimen arkistoon. Tulevat tietoturvatiedotteet tulevat täten luettelemaan 12 arkkitehtuuria sargen julkaisuun, ja tämän siirroksen käyttäjät voivat käyttää näitä tavallisia lähteitä myös tietoturvapäivityksille.

Tulevaisuuden suunnitelmat täydelle AMD64-tuelle

Useita asioita pitää vielä selvittää ennen kuin amd64-siirros voidaan sisällyttää. Tärkeimpänä näistä ftpmaster-palvelu täytyy siirtää sen lopulliseen sijaintiin, koska aiempi isännöintitarjous on päättynyt ja sitä isännöidään nyt tilapäisessä sijainnissa. Tarkempi lista tehtävistä asioista on:

  1. Lisää tietoturvatuki
  2. Siirrä ftpmaster sen lopulliseen sijaintiin
  3. Toteuta arkiston ositus
  4. Lisää amd64-arkkitehtuuri
  5. Käännä uudelleen arkisto amd64:n osalta
  6. Lopulta täysi amd64-tuki

AMD64-siirroksen resurssit

Tietoja Debianista

Debian-projekti on organisaatio useille kehittäjille, jotka vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja vaivaansa tehden yhteistyötä Internetin ylitse. Heidän tehtäviinsä kuuluu ylläpitää ja päivittää Debian GNU/Linuxia, joka on vapaa GNU/Linux-käyttöjärjestelmän jakelu. Debianin omistautuminen vapaaohjelmistoihin, sen voittoa tavoittelematon luonne sekä avoin kehitysmalli tekevät siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakeluiden joukossa.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja saat lähettämällä sähköpostia lehdistöryhmälle (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org> tai käymällä Debianin kotisivulla.