Imagination håller farten i Debians MIPS-anpassningar

27 mars 2015

I Oktober 2014 donerade Imagination Technologies flera MIPS-baserade maskiner för Debianutveckling; dessa inkluderar märkbart snabbare Loongson 3A (mipsel) och Cavium Octeon II (mips)-servrar. Dessa sprillans nya maskiner inkluderar tre Loongson LS3A-RS780E-utvecklingskort, en Lemote 3A ITX och tre EdgeRouter Pro 8-anpassningsmaskiner.

Debians distribuerade byggkluster kräver hög prestande och hög pålitlighet från de använda maskinerna, förklarar Aurelien Jarno, ansvarig för Debian MIPS-anpassning. Vi är övertygade att dessa enheter kommer att hjälpa oss att bygga och underhålla Debians MIPS-anpassning över de kommande utgåvecyklerna..

Debian MIPS-anpassningen är även möjlig tack vare donationer från webbhotellleverantören AQL, Eatons fjärrkontrollerade ePDU och många andra individuella medlemmar av Debiangemenskapen.

Om Debian

Debianprojektet grundades i 1993 med målsättningen att vara ett helt fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet växt till en av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen arbetar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en enorm bredd av datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Om Eaton

Eaton (NYSE: ETN) är ett globalt teknologisk ledande företag inom krafthanteringslösningar som gör att elektrisk, hydralisk och mekanisk kraft är mer effektivt, pålitligt, säkert och hållbart. Eaton har ett långt förhållande med Debian och har tillhandahållt elektriska lösningar under en lång tid. Eaton är listad som en Debianpartner; besök http://www.eaton.com.

Om AQL

AQL, baserat i Leeds, Storbritannien, har under lång tid tillhandahållt tjänster för mobila meddelanden, meddelandehubbar och partihandel av röst- och faxtjänster i Storbritannien. AQL-nätverket har möjligheten att tillhandahålla UK PSTN-numrering och den har direktanslutningar till Storbritanniens leverantörer av mobilnätverk. AQL har nyligen introducerats till Debian av Imagination; besök http://www.aql.com.

Om Imagination Technologies

Imagination Technologies Group plc (LDE: IMG) är en brittiskt företag inom halvledare och licensiering. Imagination anförskaffade MIPS Technologies för några år sedan och blev därmed ledande inom branchen inbäddade MIPS-mikroprocessorer. Imagination har byggt en relation med Debian inom mjuvaruaktivering mha MIPS inbäddade processorer; besök http://imgtec.com.

Kontaktinformation

För ytterligare information, vänligen besök Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post till <press@debian.org>.