Debian-projektet takker Mythic Beasts for lånt hardware

13. maj 2016

Debian fremstiller jævnligt mange varianter af installeringsmedier i form af cd'cd, dvd'er samt live- eller cloud-filaftryk (images) til sine brugere. Vi vil snart opgradere til en ny, central opbygningsmaskine til fremstilling af sådanne aftryk, for at få størt mulig nytte ud af det seneste CPU- og storageteknologier.

Optimering af hardware- og softwareopsætningen i en stor opbygningsmaskine kan være kompliceret, og indkøb af det forkerte udstyr kan være en dyr fejltagelse, både økonomisk og administrativt.

For at hjælpe hermed, lånte projektet af de venlige mennesker hos Mythic Beasts, en stor opbygningmaskine udrustet med 12 kerner, 256 GB RAM, adskillige diske, SSD'er og NVMe-storage. Ved at anvende denne maskine, var vi i stand til at evaluere forskellige opsætninger til opbygning af filaftryk, for at sikre at vi købte det rette udstyr, som giver størst værdi i forhold til vores behov.

Steve McIntyre, der arbejdede med udstyret, sagde, Vi ønskede at optimere vores ydeevne i forbindelse med opbygning af filaftryk. For det første, det arbejdende filsystem som anvendes til inddata, kunne opbevares på disk, på SSD eller være præ-cached i hukommelsen. For det andet, uddata kunne opbevares enten på disk eller SSD.

Flere ugers benchmarking fortalte os, at den bedste mulighed var simpel: Anvendelse af SSD til det arbejdende filsystem. Præ-caching i RAM gjorde ikke en mærkbar forskel; Linux VM-systemet er her tydeligvis allerede meget effektivt til anvendelse af RAM-cache. Virkningen på uddatafilsystemet var næsten ubetydelig i alle testkørslerne; testkørsler med anvendelse af SSD var her ikke hurtigere end disk, hvilket antyder at inddataene var den begrænsende faktor.

Disse data gør det muligt for os, på effektiv vis at optimere væres næste opbygningsserver, for at opnå de bedste resultater.

Vi er meget teknemmelige for at de flinke mennesker hos Mythic Beasts ville låne os en af deres store maskiner på denne måde!

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om Mythic Beasts

Mythic Beasts (https://www.mythic-beasts.com/) er en privatejet hosting-ISP med fokus på ligetil service understøttet af fremragende teknisk support. De har hostet og støttet Debian VM'er i årevis.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.