DebConf17 afsluttet i Montreal, og datoer for DebConf18 offentliggjort

12. august 2017

I dag, lørdag den 12. august 2017, sluttede den årlige konference for Debian-udviklere og -bidragydere. Med flere end 405 deltagere fra hele verden (se gruppefotoet fra DebConf17), og 169 begivenheder, herunder 89 foredrag, 61 diskussionsseancer eller BoF'er, 6 workshops og 13 andre aktiviteter, blev DebConf17 en succes.

Højdepunkterne er blandt andre DebCamp med 117 deltagere, Open Day, hvor der blev tilbudt begivenheder af interesse for et bredere publikum, foredrag af inviterede talere (Deb Nicholson, Matthew Garrett og Katheryn Sutter), de traditionelle Bits fra DPL'en, lynhurtige foredrag og livedemonstrationer, samt annonceringen af næste års DebConf (DebConf18 i Hsinchu, Taiwan).

Programmet blev opdateret dagligt, blandt andre med 32 nye ad-hoc-aktiviteter, planlagt af deltagere i løbet af hele konferencen.

For dem, der ikke var i stand til at deltage, blev foredrag og seancer optaget og livestreamet; videoerne er tilgængelige fra Debians mødearkivwebsted. Ved mange seancer var det også mulighed for fjerndeltagelse gennem IRC eller samarbejdsblokke.

DebConf17-webstedet forbliver aktivt af arkiveringshensyn, og vil fortsat tilbyde links til præsentationerne og videoerne af foredrag og begivenheder.

Næste år vil DebConf18 finde sted i Hsinchu i Taiwan, fra den 29. juli til 5. august 2018. Det bliver den første DebConf i Asien. I dagene før DebConf, vil de lokale organisatorer igen opsætte DebCamp (21.-27. juli), en seance beregnet til intenst arbejde på at forbedre distributionen, samt organisere Open Day den 28. juli 2018, rettet mod den brede offentlighed.

DebConf er dedikeret til et sikkert og imødekommende miljø for alle deltagere. Se DebConfs etiske regler og Debians etiske regler for flere oplysninger herom.

Debian takker talrige sponsorer for deres støtte til DebConf17, i særdeleshed platinsponsorerne Savoir-Faire Linux, Hewlett Packard Enterprise, og Google.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Skotland, Argentina og Bosien-Hercegovina. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Om Savoir-faire Linux

Savoir-faire Linux er en fri/open source-softwarevirksomhed med hovedsæde i Montreal, og kontorer i Quebec by, Toronto, Paris og Lyon. De har løsninger til Linux- og fri software-integration, med det formål at tilbyde deres kunder ydeevne, fleksibilitet og uafhængighed. Virksomheden bidrager aktivt til mange fri software-projekter, og stiller filspejle til rådighed for Debian, Ubuntu, Linux og andre.

Om Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise er en af de største computervirksomheder i verden; de leverer et bredt udvalg af produkter og tjenesteydelser, så som servere, storage, netværk, konsultydelser og support, software og finansielle tjenester.

HPE er også en Debians udviklingspartnere, og stiller hardware til rådighed for tilpasningsudvikling, Debian-filspejle, samt andre Debian-tjenster.

About Google

Google er en af verdens største teknologivirksomheder; de leverer et bredt udvalg af internetrelaterede tjenester og produkter, så som onlinemarkedsføringsteknologier, søgning, cloud computing, software og hardware.

I flere end ti år har Google støttet Debian ved at sponsere DebConf; på guldniveau siden DebConf12, og på platinniveau under årets DebConf17.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg DebConf17's websider på https://debconf17.debconf.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.