DebConf17 avslutas i Montreal och datum för DebConf18 tillkännages

12 augusti 2017

Idag, lördagen den 12 augusti 2017, avslutas den årliga konferensen för Debianutvecklare och Debianbidragslämnare. Med över 405 besökare från hela världen (se gruppfotot från DebConf17), och 169 evenemang inklusive 89 föreläsningar, 61 diskussionssessioner eller BoFs, 6 studiegrupper och 13 andra aktiviteter har DebConf17 hyllats för sin framgång.

Höjdpunkterna inkluderar DebCamp med 177 deltagare, Open Day, där evenemang som intresserar en bredare grupp erbjuds, föreläsningar från inbjudna talare (Deb Nicholson, Matthew Garrett och Katheryn Sutter), den traditionella "Bits from the DPL", blixtföreläsningar och livedemonstrationer och tillkännagivandet av nästa års DebConf (DebConf18 i Hsinchu, Taiwan).

Schemat har uppdaterats varje dag, inklusive 32 nya aktiviteter, som planerades av besökare under hela konferensen.

För dem som inte har kunnat besöka konferensen spelades föreläsningar och sessioner in och strömmades live, och videos görs tillgängliga på webbsidan för Debian mötesarkiv. Många sessioner underlättades även av fjärrdeltagande via IRC eller med hjälp av samarbetsdokument.

DebConf17-webbsidan kommer att hållas aktiv för arkivändamål, och kommer att fortsätta erbjuda länkar till presentationerna samt video av alla föreläsningar och evenemang.

Nästa år kommer DebConf18 att hållas i Hsinchu, Taiwan, från 29 juli 2018 till 5 augusti 2018. Det kommer vara den första DebConf som hålls i Asien. Dagarna innan DebConf kommer de lokala organisatörerna att sätta upp DebCamp (21 juli till 27 juli), en session för intensivt arbete för att förbättra distributionen, samt organisera Open Day den 28 juli 2018, med allmänheten som målgrupp.

DebConf är hängiven en säker och välkomnande miljö för alla deltagare. Se DebConf förhållningsregler samt Debians förhållningsregler för ytterligare detaljer rörande detta.

Debian tackar för engagemanget hos flera sponsorer för deras stöd för DebConf17, speciellt våra Platinum-sponsorer Savoir-Faire Linux, Hewlett Packard Enterprise, och Google.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock för att bli ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att bli en av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekt. Tusentals frivilliga från hela världen arbetar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk och med stöd för en bredd av datorsystem, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Om DebConf

DebConf är Debianprojektets utvecklarkonferens. Utöver ett fullspäckat schema med tekniska, sociala och policy-föreläsningar, tillhandahåller DebConf en möjlighet för utvecklare, bidragslämnare och andra intresserade att träffas personligen och jobba närmre tillsammans. Det har ägt rum årligen sedan 2000 på platser så skilda som Skottland, Argentina, och Bosnien/Hercegovina Mer information om DebConf finns tillgänglig på https://debconf.org.

Om Savoir-faire Linux

Savoir-faire Linux är ett Montreal-baserat Fri mjukvaru/Öppenkällkodsföretag med kontor i Quebec City, Toronto, Paris och Lyon. Det erbjuder Linux och fri mjukvaruintegrationslösningar för att tillhandahålla prestanda, flexibilitet och oberoende för sina kunder. Företaget bidrar aktivt till många fri mjukvaruprojekt, och tillhandahåller speglingar för Debian, Ubuntu, Linux och annat.

Om Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise är en av världens största IT-företag, som tillhandahåller en bredd av produkter och tjänster, så som servrar, lagring, nätverk, konsulting och support, mjukvara och finansiella tjänster.

HPE är även en utvecklingspartner med Debian, och tillhandahåller hårdvara för anpassningsutveckling, Debianspeglingar och andra Debiantjänster.

Om Google

Google är ett av världens största teknikföretag, som tillhandahåller en bredd av Internet-relaterade tjänster och produkter så som onlinereklamtjänster, sök, cloud computing, mjukvara och hårdvara.

Google har gett sitt stöd till Debian genom att sponsra DebConf i mer än tio år, vid guld-nivån sedan DebConf12, och vid platina-nivån för DebConf17.

Kontaktinformation

För ytterligare information, vänligen se webbsidan för DebConf17 på https://debconf17.debconf.org/ eller skicka e-post till <press@debian.org>.