Handshake donerer 300.000 US-dollar til Debian

29. marts 2019

I 2018 modtog Debian-projektet en donation på 300.000 US-dollar fra Handshake, en organisation som udvikler et eksperimentelt peer to peer-roddomænenavnssystem.

Dette betydelige økonomiske bidrag hjælper Debian med at fortsætte sin plan for hardwareudskiftning, udarbejdet af Debian System Administrators, med fornyelse af servere og andre hardwarekomponenter, som derved gør projektets udviklings- og fællesskabsinfrastruktur mere pålidelig.

Vi takker dybtfølt og oprigtigt Handshake Foundation for deres støtte til Debian-projektet, sagde Chris Lamb, Debians projektleder. Bidrag som deres gør det muligt for et stort antal forskellige bidragydere over hele verden, at samarbejde mod vores fælles mål om at udvikle et helt frit universelt styresystem.

Handshake er en decentraliseret og rettighedsløs navngivningsprotokol, som er kompatibel med DNS, hvor alle peers validerer og står for håndteringen af rodzonen, med det formål at lave et alternativ til de eksisterende certificeringsmyndigheder.

Handshake-projektet, dets sponsorer og bidragydere anser fri og open source-software som en afgørende del af internettets og deres projekts grundelementer, hvorfor de besluttede at geninvestere i fri software, ved at give 10.200.000 US-dollar til forskellige FLOSS-udviklere og -projekter, foruden nonprofitorganisationer og universiteter, som støtter udvikling af fri software.

Mange tak for jeres støtte, Handshake!

Om Debian

Debian-projektet er en organisation af fri software-udviklere som frivilligt bidrager med tid og kræfter, til at fremstille det helt frie styresystem Debian GNU/Linux.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.