DebConf20 online slutter

30. august 2020

Lørdag den 29. august 2020 sluttede den årlige Debian Developers and Contributors Conference.

DebConf20 blev for første gang afholdt online, på grund af coronaviruspandemien (COVID-19).

Alle seancerne blev streamet, med en række forskellige måder at deltage på gennem IRC-beskeder, samardejdstekstdokumenter online og videokonferencemødelokaler.

Med flere end 850 deltagere fra 80 forskellige lande, og i alt over 100 foredrag, diskussionsseancer, Birds of a Feather-møder (BoF) og andre aktiviteter, blev DebConf20 en stor succes.

Da det stod klart, at DebConf20 kun ville blive en onlinebegivenhed, brugte DebConfs videohold megen tid over de følgende månder til at tilpasse, forbedre, og i nogle tilfælde skrive fra bunden, teknologi som ville være krævet for at gøre en onlineudgave af DebConf mulig. Efter erfaringer høstet under MiniDebConfOnline sidst i maj måned, blev der foretaget nogle justeringer, og slutteligt endte vi med en opsætning som involverede Jitsi, OBS, Voctomix, SReview, nginx, Etherpad, samt en nyligt udviklt webbaseret grænseflade til voctomix, som de forskellige elemener i det komplette system.

Alle komponenter i videoinfrastrukturen er fri software, og det hele opsættes gennem deres offentlige ansible-arkiv.

DebConf20's program indeholdt to spor på andre sprog end engelsk; den spansksprogede MiniConf med otte foredrag på to dage, og den malayalamsprogede MiniConf med ni foredrag på tre dage. Ad-hoc-aktiviteter, indført af deltagere under hele konferencen, var også mulige, og blev streamet og optaget. Der var også flere teammøder for at sprinte på visse af Debians udviklingsområder.

Mellem foredragene, viste videostrømmene de sædvanlige sponsorer i en løkke, men også nogle yderligere klip med billeder fra tidligere DebConf'er, sjove fakta om Debian og korte shout-out-videoer sendt af deltagerne for at kommunikere med deres Debian-venner.

Til dem der ikke var i stand til at deltage, er de fleste fordrag og seancer allerede tilgængelige på Debians mødearkivwebsted, og de resterende vil dukke op i de kommende dage.

DebConf20-webstedet vil forblive aktivt af historiske årsager, og vil fortsat indeholde links til præsentationer og videoer fra foredrag og begivenheder.

Næste år er DebConf21 planlagt til at finde sted i Haifa, Israel, i august eller september.

DebConf har forpligtet sig til at være et sikkert og imødekommende miljø for alle deltagere. Under konferencen er flere hold (forkontor, velkomst og antichikane) til stede for at hjælpe med at både tilstedeværende og fjerne deltagere får den bedste konferenceoplevelse, og finder løsninger på alle problemer, der måtte opstå. Se websiden om de etiske retningslinjer på DebConf20's websted, for flere oplysninger herom.

Debian takker de talrige sponsorer for støtten til DebConf20, i særdeleshed vores platinsponsorer Lenovo, Infomaniak, Google og Amazon Web Services (AWS).

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Skotland, Argentina og Bosien-Hercegovina. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Om Lenovo

Som en global teknologileder med fremstilling af en bred portefølje af forbundne produkter, herunder smartphones, tablets, PC'er og workstations, foruden AR/VR-enheder, smarthome/-kontor og datacenterløsninger, forstår Lenovo hvor afgørende åbne systemer og platforme er for den forbundne verden.

Om Infomaniak

Infomaniak er Schweiz' største webhostingvirksomhed, der desuden tilbyder backup- og storagetjenester, løsninger til begivenhedsorganisatorer, livestreamning og video on demand-tjenster. De ejer selv deres datacentre og alle elementer, der er afgørende for at de tjenester og produkter, som virksomheden tilbyder, fungerer (både software og hardware).

Om Google

Google er en af de største teknologivirksomheder i verden, og tilbyder et bredt udvalg af internetrelaterede tjenester og produkter, så som onlinereklameteknologier, søgning, cloudcomputing, software og hardware.

Google har støttet Debian ved at sponsere DebConf i mere end ti år, og er desuden en Debian-partner, som sponserer dele af Salsas continuous integration-infrastruktur på Googles cloudplatform.

Om Amazon Web Services (AWS)

Amazon Web Services (AWS) er en af verdens mest omfattende og mest benyttede cloudplatforme, som tilbyder over 175 komplette services fra globale datacenter (i 77 tilgængelige zoner fordelt på 24 geografiske områder). AWS-kunder er blandt andre de hurtigst voksende iværksættervirksomheder, de største virksomheder og førende myndighedsstyrelser.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg DebConf20's websider på https://debconf20.debconf.org/ eller send en engelsksproget mail til <press@debian.org>.