Notícies setmanals de Debian - 8 de maig de 2002

Benvinguts al número dinou d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian.

Biblioteques de detecció del maquinari. La gent pensa que Debian no ve amb cap tipus de detecció del maquinari. Això no és veritat, doncs en Petter Reinholdtsen l'ha provat, ja que es preguntava perquè disposa Debian de tants paquets per a la detecció del maquinari. En Jeff Licquia i en Noèl Köthe li responen i expliquen la virtut i història de cadascun.

Estàndards Oberts: Fundaments i pràctica. Un dels problemes als que en Bruce Perens s'està enfrontant quan està representant a la SPI i Debian en diverses organitzacions d'estàndards és que cadascuna d'elles té una definició diferent d'un Estàndard Obert. Gairebé totes les organitzacions d'estàndards permeten la incorporació de patents de programari, llicències discriminatòries o d'altres característiques que malmeten seriosament que un estandard siga "obert". Així que, en Bruce presenta el seu primer esbós de Open Standards: Principles and Practice amb un enllaç per a discutir-lo en la llista.

Nova màquina de Debian europea. En Wichert Akkerman anuncia una nova màquina per a hostatjar certes parts de Debian en Europa. Ja que pandora ha estat patint la falta d'espai al disc i d'alguns problemes intermitents amb la xarxa des de ja fa temps, serà substituïda per satie, la qual és una VA2240 donada per VA Linux Systems i hostatjada per la Student Net Twente de la la Universitat de Twente. Pandora hostatja a QA, NM, non-US i security.debian.org.

Nova estructura pel Debian Developer's Reference. L'Adam Di Carlo anuncia el seu primer esbós d'una acurada reorganització del New Debian Developer's Reference el qual està disponible aquí. La seva idea de la reorganització és la d'aplegar els deures, recursos, indicacions d'empaquetament i d'altres coses per a fer més més enllà de l'empaquetament en els seus propis capítols.

Debian preinstal·lat en el servidor Blade de HP. Això serà d'interés per a la majoria dels que estigueu interessats en usar Debian en un entorn professional. Hewlett-Packard anuncia que el seu HP Blade Server bh7800 s'entrega amb Debian GNU/Linux (2.2r3) preinstal·lat. El servidor Blade bh7800 d'HP conté múltiples servidors en làmina. Cada servidor blade és un ordinador en si mateix, executant un sistema operatiu per separat.

Subproject Howto. En Ben Armstrong ha començat a escriure un subproject-howto en debiandoc sgml. Està basat en les experiències de començar i sustentar un subprojecte a dins de Debian, en Ben Armstrong explica com començar-lo i perquè són tant importants per a la vitalitat i qualitat de Debian.

Debiandoc-SGML versió 2. L'Osamu Aoki (青木 修) comença a discutir les millores per a la següent generació de creació de documentació. Donat que Woody està pràcticament congelada i debiandoc-sgml està en un estat complet per a l'alliberació, sembla que ja es hora de recollir una llista de millores requerides. Ell ja ha afegit un primer joc d'elements que li agradaria que fossin canviats.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. S'han afegit darrerament els següents paquets a l'arxiu de Debian o contenen importants actualitzacions.

Paquets orfes. Aquesta setmana ha quedat 1 paquet orfe i requereix d'un nou mantenidor. Això fa un total de 83 paquets orfes. Moltes gràcies als anteriors mantenidors per contribuir amb la comunitat del Programari Lliure. Si us plau, vegeu les pàgines WNPP per a la llista completa, i si us plau si preteneu adoptar algun paquet afegiu una nota a l'informe d'error i canvieu-ne el títol amb ITA:

Heu vist res d'interessant? Si us plau envieu-nos una nota sempre que observeu alguna cosa significativa que penseu hauria de ser inclosa en les DWN. Desafortunadament, nosaltres no podem veure-ho tot i aquest mes serà molt ocupat per a nosaltres. Per descomptat també estem agraïts pels articles totalment escrits per escriptors voluntaris. Esperarem treballant a rebre el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors d'aquest número de les notícies setmanals de Debian són Yooseong Yang and Martin 'Joey' Schulze.