Notícies setmanals de Debian - 15 de maig de 2002

Benvinguts al vinté número d'enguany de les DWN, el butlletí de notícies per a la comunitat de Debian. Segons aquesta llista d'excuses, que diu "Dona'm una F, dona'm una R, dona'm una E, E, Z, E. "Què és el que significa?" Doncs sembla que Woody entra en la següent passa. No tots vosaltres ho sabreu, però en Bdale Garbee és un radioaficionat i com a tal ell pronunciarà el discurs d'apertura a Dayton Hamvention Activities.

En marxa el redisseny del BTS. En la llista debian-debbugs la gent està discutint un redisseny del Sistema de Seguiment d'Errors (BTS) de Debian. En Manoj Srivastava està treballant en un document de disseny, el qual es mantindra actualitzat. Contindrà objectius, límits, interfícies i casos de l'us. Si trobeu a faltar certa característica, si us plau, deixeu caure una línia a en Manoj a srivasta@debian.org.

Actualització per a la segona DebConf. La segona Conferència de Debian (DebConf) tindrà lloc a la Universitat de York a Toronto, Ontario, al Canadà, del 5 al 7 de juliol del 2002. En Joe Drew, que pren part en l'organització de l'esdeveniment d'aquest any, ens envia un informe d'actualització. Més de 100 persones, incloent més de 25 desenvolupadors de Debian, han confirmat la seva assistència. Degut als requisits de la Universitat de York, el 31 de maig del 2002 serà l'últim dia que podreu confirmar la vostra assistència a la Debconf i estada en la universitat.Si no ho feu dins del plaç podríeu quedar-vos sense assistir-hi, amb l'inconvenient de no poder veure el treball fet per en Joe i el seu equip.

Els DVD de Woody funcionen molt bé. L'Steve McIntyre ens envia un informe d'èxit per als DVD de Woody. Ell ha probat els que va crear des d'una rèplica local en diverses màquines de la seva oficina, inclos un Thinkpad, un petit ordinador de Dell com a servidor i algunes màquines antigues fetes per ell mateix. Tot sembla que ha funcionat correctament amb el codi de Isolinux, fins i tot el procés de càrrega per al sistema d'instal·lació ha estat correcte.

Proposada una política per a Java. L'Ola Lundqvist creu que, donat que Woody està a punt pel seu llançament, ara és el moment de discutir la maduresa de la política proposada per a Java. Si us plau comenteu sobre la proposta i envieu la vostra opinió a la llista debian-java.

Instal·lació de Debian des d'una disquetera USB. En Gernot Weber es preguntava com podria gestionar la instal·lació de Debian amb una disquetera USB. El disquet de rescat (rescue) arrenca però l'instalador no pot trobar al disc arrel (root) després de canviar-lo. En Werner Heuser apunta que podria requerir-se una opció especial d'arrencada per a fer que Linux reconegui la disquetera. Si això no funciona sempre podries escollir un altre mètode tal i com es descriu en la Linux-Mobile-Guide.

Debian per als radioaficionats. S'ha creat un nou subprojecte: Debian-Ham, una distribució per als operadors radioaficionats. SunSITE.dk proveeix d'un repositori CVS, una base de dades MySQL i de diverses llistes de correu. En Joop Stakenborg ens explica que aquest esforç no és un intent per a crear una distribució a part i segueix amb els motius pels quals sembla ser útil un subprojecte i ens explica quan va tenir aquesta idea.

Hurd dintre de Bochs? En Neil Levine es preguntava si el Hurd funcionaria en Bochs (un emulador de PC IA-32 (x86)) i en Robert Millan li respon amb els recursos en la xarxa apropiats. L'Alfred Szmidt escriu un interessant tutorial sobre la creació d'una imatge GNU/Hurd que pugui emprar-se amb Bochs. Es pot descarregar una petita imatge per a la llista d'imatges de disc amb sistemes preinstal·lats.

Formació del Grup de Polítiques SGML/XML. En Mark Johnson ha començat a formar un grup de polítiques SGML/XML. El qual hauria de compondre una nova política de Debian per a l'empaquetament, implementació, etc., de XML, SGML i de tot el que hi estigui relacionat. L'Adam Di Carlo i en Mark fa cosa d'un any van preparar un esboç dins d'un esforç per a desenvolupar una implementació que complis amb la LSB (Base Estàndard de Linux). Tot i que el document està molt lluny de finalitzar-se.

Nous disquets d'arrancada per a Woody. En David Kimdon anuncia el llançament d'una nova versió de boot-floppies la 3.0.23. Diu que alguns ports probablement usaran aquesta versió per a Woody, depenent de diversos factors. Un joc de proba per a i386 està disponible aquí, junt amb el fitxer de canvis. Si us plau proveu-los i informeu a la llista debian-boot.

Seminari de Debian realitzat a Corea. Aquest últim dissabte la comunitat d'usuaris de Debian coreana ha tingut el primer seminari de Debian d'aquest any (traducció al català aquí). Aquest esdeveniment es cel.lebra quatre vegades l'any. L'equip que gestiona aquest seminari anuncia que aquest tractara la gestió del sistema de fitxers i les còpia de seguretat (backup) dels mateixos orientat a administradors de sistemes experimentats. Això ha animat a molta gent a utilitzar a Debian GNU/Linux com a un servidor de sistema de fitxers. Molta gent discuteix els sistemes de fitxers, mètodes de còpia de seguretat, qüestions relacionades amb Debian i disfruten de la reunió del seminari.

Paquets nous o dignes d'ésser esmentats. S'han afegit darrerament els següents paquets a l'arxiu de Debian o contenen importants actualitzacions.

Paquets orfes. Aquesta setmana ha quedat 1 paquet orfe i requereix d'un nou mantenidor. Això fa un total de 80 paquets orfes. Moltes gràcies a l'anterior mantenidor per contribuir amb la comunitat del Programari Lliure. Si us plau, vegeu les pàgines WNPP per a la llista completa, i si us plau si preteneu adoptar algun paquet afegiu una nota a l'informe d'error i canvieu-ne el títol amb ITA:

Heu vist res d'interessant? Si us plau envieu-nos una nota sempre que observeu alguna cosa significativa que penseu hauria de ser inclosa en les DWN. Desafortunadament, nosaltres no podem veure-ho tot i aquest mes serà molt ocupat per a nosaltres. Per descomptat també estem agraïts pels articles totalment escrits per escriptors voluntaris. Esperarem treballant a rebre el vostre correu en dwn@debian.org.


Per a rebre aquest butlletí setmanal en la vostra bústia, subscriviu-vos a la llista de correu debian-news.

Els números anteriors d'aquest butlletí estan disponibles.

Els editors d'aquest número de les notícies setmanals de Debian són Yooseong Yang and Martin 'Joey' Schulze.