Debians projektnyheder - 28. marts 2011

Velkommen til årets femte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emnerne i denne udgave er blandt andre:

Opdateret Debian: 6.0.1 udgivet

Den første opdatering af Debian 6.0 (kodenavn Squeeze) er udgivet. Opdateringen indeholder primært rettelser af sikkerhedsproblemer i den stabile udgave, sammen med nogle rettelser af alvorlige problemer.

Nicaragua vært for DebConf12

DebConf-komiteen har annonceret, at DebConf12, Debians udviklerkonference i 2012, vil finde sted i Managua, Nicaragua. Managua-buddet slog buddet fra Belo Horizonte, Brasilien. Flere oplysninger findes i organisatørernes wiki.

Projektet Debian Derivatives Exchange lanceret

Stefano Zacchiroli og Matt Zimmerman iværksatte et nyt projektet kaldet Debian dErivatives eXchange project (DEX). Hovedideen bag projektet er at reducere de tekniske forskelle mellem Debian og dets derivativer. En første sådanne arbejdsgruppe er DEX Ubuntu Team, med det formål at integrere pakker og ændringer, som er tilgængelige i Ubuntu, tilbage ind i Debian. Et gNewSense DEX Team forventes også inden for den nærmeste fremtid.

Debian-projektet inviterer alle Debian-baserede distributioner og andre projekter til at blive en del af DEX-projektet og samarbejde om en fælles grundsten.

Bits fra Debian Installer Team

Otavio Salvador sendt nogle bits fra Debian Installer Team, som gav et resume af ændringer, der er sket i holdet siden udgivelsen af Squeeze (så som skift fra Subversion til Git), samt holdets mål for Wheezy (blandt andet mere funktionalitet i netcfg: trådløs understøttelse af WPA-netværk, IPv6, understøttelse af VLAN-netværksinfrastruktur og link-genkendelse). En vigtig del af mailen vedrører et råb om hjælp: Lige nu er det rigtige tidspunkt at blive medlem af holdet og begynde at bidrage, da det er begyndelsen på en ny udviklingscyklus.

En insiders resume af nylig aktivitet i DebConf11-organisationen

Vedran Omeragic har blogget om nylig aktivitet i DebConf11-organisationen. Det officielle DebConf11-websted er blevet færdigt og indeholder nu en masse oplysninger til dem, der ønsker at deltage i årets Debian-udviklerkonference. Et andet vigtigt vigtigt mål er nået (under et møde den 22. februar) med fastlæggelse af sponseringsniveauer, ændret en smule fra sidste år, samt færdiggørelsen af sponseringsbrochurer, som er tilgængelige i tre forskellige kvaliteter. Der er også nogle afklaringer om Bosiens visumregler: Alle oplysninger findes på den relaterede wikiside. Slutteligt opremsede Vedran de næste skridt: Åbning for tilmeldinger, arbejde på at finde de bedste ruter for de besøgende, finde sponsorer samt forberede reklamemateriale. Du kan kontakte DebConf11's organisatoriske hold på deres postliste debconf11-localteam@lists.debconf.org.

Offtopic Debian-postliste

Har du nogensinde haft lyst til at diskutere ting, der slet ikke har noget med Debian at gøre eller endog ikke computere, med andre brugere og udviklere? På listen debian-user er det normen at anvende [OT] i emnet og skrive løs.

Desværre kan det være ødelæggende for uinteresserede abonneneter, særlig på en postliste som debian-user med meget høj aktivitet. Derfor, med venlig assistance fra Holger Levsen og Debian Community-projektet, er listen d-community-offtopic oprettet.

Listen er åben for alle, som de fleste andre af Debians lister, hvorfor alt hvad man skal gøre, er at CC'e og sætte Reply-To til den nye liste, så alle der måtte være interesserede får besked om, at diskussioner flytter til listen. God fornøjelse og vær fortræffelige mod hinanden!

Yderligere This week in Debian-interview

Siden sidste udgave af Debian Project News er to nye udgaver af podcasten This week in Debian offentliggjort: med Joe Shields fra Debian Mono-holdet; og med Jonathan Nadeau, om Debian og Northeast GNU/Linux Fest.

Andet nyt

Michael Gilbert annoncerede den første uofficielle månedlige Debian testing-snapshotudgave. Udgivelsen er i øjeblikket tilgænglig som mini-ISO-aftryk til arkitekturerne i386 og amd64.

Alexander Reichle-Schmehl bemærkede at videoen fra Linux New Media Award-ceremonien, hvori man kan se Alexander selv og Meike Reichle modtage de to priser på vegne af Debian-projektet, endelig er tilgængelig online.

Som rapporteret af Ana Guerrero i en mail, er deadline for at foreslå Google Summer of Code-projekter (GSoC) nært forestående. Som du måske ved, er Debian igen i året blevet accepteret som en mentororganisation for GSoC. Der blev i dag åbnet for indsendelse af studerendes foreslag, men vi mangler stadig projektforeslag og mentorer: Du kan besøge sidste års projektside for at finde inspiration eller også kan du blot finde på et projekt inden for dit hold og foreslå det.

Nye Debian Contributors

Ni personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Vincent Cheng, Rodolfo García Peñas, Guillaume Mazoyer, Fernando Mercês, Daniel Thomas, Christo Buschek, Jean Schurger, Manu Garg og Vasudev Kamath velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians sikkerhedshold har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: proftpd-dfsg, chromium-browser, libcgroup, libvirt, php5, maradns, quagga, tex-common, iceape, iceweasel, wireshark, apache2, nss og imp4. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Backports Team har udgivet bulletiner om disse pakker: subversion og iceweasel. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Stable Release Team har udgivet bulletiner om disse pakker: clamav og tzdata. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Volatile Team har udgivet en bulletin om denne pakke: tzdata. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable eller volatile-listen, til Lenny, den gamle stabile distribution) for at modtage annonceringerne.

Nye og nævneværdige pakker

Følgende pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv (blandt mange andre):

Pakker der har brug for hjælp

I øjeblikket er 330 pakker forældreløse og 149 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstillet nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssiden for at finde ud af hvordan man hjælper. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Alexander Reshetov, Andrei Popescu, Alexander Reichle-Schmehl, Francesca Ciceri og Jeremiah C. Foster.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.