Natječaj za Debianov logo

4. veljače 1999.

Debian projekt traži novi logo. Trenutno Debian ima poluslužben logo koji se može vidjeti na <../../logos/oldlogo.gif (mrtav link)>. Budući da većina Debian razvijatelja nije zadovoljna s trenutnim logom, preko GIMP logo natječaja tražimo novi logo koji će zamijeniti starog. Informacije o predavanju i drugi detalji dostupni su na <http://contest.gimp.org/ (mrtav link)>.

Debian želi imati dva loga: jedan logo s vrlo liberalnom licencom kojeg svi mogu slobodno koristiti (primjerice na WWW stranicama, majicama, itd.), te službeniji logo s ograničenom licencom koji se može koristiti samo na službenim Debian proizvodima (kao što su CD dobiveni iz službenih ISO snimki). Primjetite da obje licence još nisu završene.

Dakako, važno je odrediti točne značajke loga. Logo mora zadovoljavati ove kriterije:

Svaki prijedlog bi se trebao sastojati od 2 loga iz gore navedenih razloga. Detalji o predavanju se mogu naći na stranicama GIMP natječaja, na <http://contest.gimp.org/>.

O pobjedničkom logu će odlučiti razvijatelji Debiana. Pošto je aktivnih razvijatelja mnogo, određivanje pobjednika može potrajati do 3-4 tjedna nakon kraja natječaja.

Pobjednik će biti nagrađen email adresom na debian.org, setom CD-a s Debian GNU/Linuxom 2.1 za arhitekturu po svojem izboru (Alpha, i386, m68k ili Sparc), te vječnom slavom zbog stvaranja Debianovih loga.