Debian opgraderer primær ftp-server

21. maj 2000

Debian-projektet har opgraderet sin primære ftp-server, ftp.debian.org. Tak til Atipa Linux Solutions, der donerede ny hardware og tjenesteydelser til opgradering af den eksistende maskine. Opgraderingen bestod af to nye 9 gigabyte-harddiske som supplement til nuværende tre diske i RAID5-systemet, såvel som 512 megabyte ECC-hukommelse. Den opgraderede maskine vil gøre det muligt for Debian, også i fremtiden at stille sit komplette arkiv til rådighed for offentligheden, og håndtere en øget efterspørgsel.

Ved samme lejlighed blev maskinen flytte til en ny placering, der stilles tilrådighed af Gigabell AG. Maskinen er sluttet til en 100 Mbit/s-port i deres New York-afdeling og er sluttet direkte til deres internationale højhastighedsnetværk. "Vi er glade for at kunne stille tjenesten til rådighed," siger Jan Czmok, ansvarlig netværkstekniker hos Gigabell, "og for at hjælpe Open Source-bevægelse med at vokse."

Mens ftp.debian.org blev opgraderet, blev ftp-tjenesten leveret af SourceForge, stillet til rådighed af VA Linux Systems. SourceForge spejler hele Debian, samt flere andre distributioner som en service for hele fællesskabet.

Debian ønsker at takke alle, der har bidraget til systemet og dets værtssted, såvel som de udviklere, der har lagt tid og arbejde i, at teste og opsætte systemet til Debians netværk. En særlig tak fra Debian-projektet til MindSpring Enterprises Inc., en Atlanta-baseret Internet-udbyder, der tidlgiere fungerede som vært for ftp-serveren.