Debian sörjer förlusten av två projektmedlemmar

15 maj 2004

Nyligen förlorade Debianprojektet två medlemmar i sin familj. Manuel Estrada Sainz (ranty) och Andrés García (ErConde) omkom i en tragisk bilolycka när de skulle återvända från fri programvarukonferensen i Valencia, Spanien.

Manuel Estrada Sainz var en kärnhackare och ansvarade för ett antal paket i Debian, bland andra utbildningsverktyget VisualOS, för vilket han även ledde utvecklingen. Han utvecklade USB-drivrutinen för Orinoco samt det flerfunktionella stödet för inläsning av fastprogram för Linuxkärnan, dessa är även tillgängliga i Debian.

Andrés García var en Debianförespråkare som bidrog i utvecklingen av den skräddarsydda Debiandistributionen för Junta de Andalucía (regionstyrelse för större delen av södra Spanien) och även en aktiv medlem (och administratör) inom den spanska Hispalinuxföreningen.

Debianprojektet hedrar det goda arbete de utfört och deras starka entusiasm för Debian och fri programvara. Manuels och Andrés bidrag kommer inte att glömmas, och andra utvecklare kommer att fortsätta deras arbete.

Manuel och Andrés kommer båda att saknas.