Debianin tietoturvatuki toiminnassa

8. heinäkuuta 2005

Debian-projekti vahvistaa että tietoturvajärjestelmän perusrakenteet sekä nykyisen Debian GNU/Linux 3.1 -julkaisun (sarge) että aiemman 3.0-julkaisun (woody) osalta ovat jälleen toimintakunnossa. Tietoturvaryhmä pystyy jälleen tarjoamaan päivityksiä säällisen ajan kuluessa.

Tietoturvajärjestelmän perusrakenteissa ilmeni useita ongelmia sargen julkaisun jälkeen, mikä johti siihen että Debianin tietoturvaryhmä ei pystynyt julkaisemaan päivityksiä haavoittuvuuksille alttiille paketeille. Nämä ongelmat on nyt ratkaistu ja järjestelmä toimii jälleen normaalisti.

Edelleen Debian-projekti kehottaa välttämään sarge-proposed-updates-haaran pakettien asentamista, toisin kuin eräillä www-sivustoilla on neuvottu tekemään. Kyseiset paketit ovat kehitysversioita eivätkä välttämättä toimi virheettömästi. Lisäksi kyseisten pakettien tietoturvapäivitykset saattavat olla puutteellisia.

Tietoturvaryhmä jatkaa Debian GNU/Linux 3.0 -julkaisun (woody) tukea toukokuuhun 2006 saakka, tai seuraavan julkaisun (etch) tietoturvatuen käynnistymiseen saakka, kumpi tahansa tapahtuukaan ensin.