Debian-projektet sørger over tabet af Jens Schmalzing

9. august 2005

Debian-projektet har mistet et medlem af sit fællesskab. Jens Schmalzing (jensen) døde den 30. juli i en tragist ulykke på sin arbejdsplads i München.

Jens var involveret i Debian som vedligeholder af flere pakker, arbejdede på PowerPC-tilpasningen, medlem af kerneholdet, og var en vigtig person ved opdateringen af PowerPC-kernepakken til version 2.6. Han vedligeholdt også emulatoren Mac-on-Linux og dennes kernemoduler, hjalp med installeringsprogrammet og med lokale aktiviteter i München. Kerneteamet vier version 2.6.12-2 til mindet om Jens.

Debian-projektet værdsætter hans gode arbejde og stærke støtte til Debian og fri software. Jens' bidrag vil ikke blive glemt, og andre udviklere vil fortsætte hans arbejde.

Jens vil blive savnet. Han efterlod en hustru og tre børn, som har vores medfølelse.

Om Debian

Debian-projektet er en organisation bestående af mange udviklere som frit stiller deres tid og arbejdskraft til rådighed, og samarbejder via Internet. I deres opgaver indgår vedligeholdelse og opdatering af Debian GNU/Linux, som er en fri distribution af styresystemet GNU/Linux. Debians loyalitet over for fri software, dets almennyttige karaktér, og dets åbne udviklingsmodel gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger kan man kontakte Debians pressehold på engelsk pr. e-mail på press@debian.org eller besøge Debians hjemmeside.