Debian-projekti suree Jens Schmalzingin menetystä

9. elokuuta 2005

Debian-projekti on menettänyt yhden yhteisön jäsenen. Jens Schmalzing (jensen) kuoli 30. heinäkuuta traagisessa onnettomuudessa työpaikallaan Münchenissä.

Jens osallistui Debianiin useiden pakettien ylläpitäjänä, PowerPC-siirroksen tukijana, ytimen paketointitiimin jäsenenä ja oli apuna PowerPC-ydinpaketin päivittämisessä versioon 2.6. Hän myös ylläpiti Mac-on-Linux-emulaattoria ja sen ydinmoduuleita, auttoi asentimen kehityksessä sekä osallistui paikallisiin Müncheniläisiin aktiviteetteihin. Ytimen paketointitiimi omistaa 2.6.12-2-julkaisun hänelle.

Debian-projekti kunnioittaa hänen hyvää työtään ja vahvaa sitoutumista Debianiin ja vapaisiin ohjelmistoihin. Jensin työtä ei tulla unohtamaan, ja muut kehittäjät jatkavat hänen työtään.

Jensiä tullaan kaipaamaan. Hän jätti jälkeensä vaimon ja kolme lasta, joille annamme sympatiamme.

Tietoja Debianista

Debian-projekti on organisaatio useille kehittäjille, jotka vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja vaivaansa tehden yhteistyötä Internetin ylitse. Heidän tehtäviinsä kuuluu ylläpitää ja päivittää Debian GNU/Linuxia, joka on vapaa GNU/Linux-käyttöjärjestelmän jakelu. Debianin omistautuminen vapaaohjelmistoihin, sen voittoa tavoittelematon luonne sekä avoin kehitysmalli tekevät siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakeluiden joukossa.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja saat lähettämällä sähköpostia lehdistöryhmälle (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org> tai käymällä Debianin kotisivulla.