Nota: El document original és més nou que aquesta traducció.

Comparació entre les llicències més comuns de Programari

******Aquest document està en desenvolupament*******

La gent que ha estat en l'entorn del Programari Obert sol desenvolupar unes tendències molt fortes sobre les llicències. Els que comencen no estan tan preocupats per això donat a que estan més immersos en acabar les tasques que estan fent i tampoc tenen cap implicació a llarg temps sobre el programari que escolliran si està amb una llicència o una altra (és dubtós el fet de que moltes persones que entenen els matisos de llicenciar no tinguin opinions molt fortes al respecte).

Al llarg del temps el nombre de llicències ha guanyant importància al aconseguir que els autors de programari tinguessin el tipus de control que desitjaven sobre les seves creacions. Encara es comú trobar programari sense els drets d'autor visibles o amb una única llicència creada per l'autor. En l'últim cas pot arribar a ser força molest pels distribuïdors de programari (tots dos els que ho fan en línia com els que creen els CD) donat que moltes d'aquestes llicències contenen errors molt comuns que fan a aquest programari molt difícil de distribuir.

El següent és una llista de les llicències més comunes del programari lliure (obert) i alguns punts bons i dolents de cadascuna. Sols es mostraran els punts de les discussions referents a les llicències. Així com també molts punts estan llistats sota la capçalera "BO/DOLENT". Aquests punts poden resultar bons o dolents, depenent del vostre punt de vista.


Alguns dels errors comuns en llicències escrites per un mateix: