Debian Multimedia Distribution påbegyndt

1. august 2001

Projektet Debian Multimedia Distribution (DeMuDi) er en bestræbelse på at opbygge en Linux-distribution beregnet til multimediearbejde. Debian GNU/Linux-distributionen indeholder allerede værktøjerne til at opbygge og vedligeholde en sådan distribution og vil ligge til grund for den. Nuværende Linux-distributioner retter sig enten mod web-applikationer og -tjenester eller desktop-maskiner. Multimedie, og specielt mulighed for multimedieproduktion, er for nylig blevet integreret i Linux-kernen.

For tiden er folk der ønsker at benytte sig af Linux' fordele i forbindelse med multimedie- og kunstnerisk arbejde, nødt til selv at kompile programmer med risiko for inkompatible brugerflader, manglende hardware-drivere og flere andre lignende problemer som sænker den kunstneriske produktivitet betydeligt.

Debian Multimedia Distribution prøver at overvinde disse problemer ved at levere en tilpasset distribution specielt til sådanne brugere. Pakkelisten indeholder programmer der allerede er pakket og udvalgt af DeMuDi, som brugeren nemt kan installere på sit system for at få en fuldt fungerende multimediearbejdsplads. Mange af pakkerne som er udvalgt til at blive integreret i DeMuDi, er allerede pakket og en del af Debian-distributionen.

DeMuDi støttes af følgende organisationer: