Debian Woody en menys de dos minuts

22 de maig de 2002

S'han establert nous records de rendiment intercontinental d'Internet en la Competició del rècord de velocitat en Internet2 per terra.

Un equip internacional ha establert un nou rècord de rendiment d'Internet al transferir l'equivalent al contingut d'un disc compacte a través de més de 12.272 quilòmetres (7608 milles) de xarxa en 13 segons. La tasa de transferència de 401 megabits per segon, aconseguida al transferir 625 megabytes de dades des de Fairbanks, Alaska, a Amsterdam en els Païssos Baixos és més de 8000 vegades més gran que el mòdem més ràpid.

L'equip que ha aconseguit el record consistia en la Universitat d'Alaska en Fairbanks; la Facultat de Ciència de la Universitat d'Amsterdam i la SURFnet, la xarxa nacional d'ordinadors per a l'educació universitaria i recerca en els Països Baixos. En ambdós extrems s'usaba maquinari PC estàndard executant Debian GNU/Linux.

Amb una connexió a Internet d'aquestes proporcions la transferència dels sis CD de Woody des de Fairbanks a Amsterdam sols requeriria de 78 segons. Pel que sembla ara tindrem necessitat de cremadores de CD més ràpides.

"Això ens mostra que la geografia no és una barrera per a les aplicacions avançades de la xarxa", digué en Kerry Digou, el programador de sistemes i membre en cap de l'equip de l'Universitat d'Alaska. "Usant equips i infraestructures estàndard desenvolupades en la comunitat d'Internet2, nosaltres em empenyat els límits fins a les mateixes vores".

Sobre la Internet2®:

Liderada per més de 190 universitats dels Estats Units, i treballant amb l'indústria i el govern, Internet2 està desenvolupant i instal·lant aplicacions avançades de la xarxa i tecnologies per a recerca i l'educació superior, accelerant la creació de la Internet del demà. Per a més informació sobre Internet2, mireu aquí.

Més informació:

http://archives.internet2.edu/guest/archives/I2-NEWS/log200205/msg00003.html