Debian Woody på mindre end to minutter

22. maj 2002

Nye intercontinentale Internet-ydelsesrekorder sat i Internet2s konkurrence om at sætte rekord i landhastighed.

Et internationalt hold satte ny rekord i Internet-ydelse ved at overføre hvad der svarer til indholdet af en hel cd's indhold over mere end 12.272 km (7608 miles) netværk på 13 sekunder. Overførselshastigheden på 401 megabit i sekundet blev opnået ved at overføre 625 megabyte data fra Fairbanks i Alaska til Amsterdam i Holland, det er over 8000 gange hurtigere end det hurtigste modem til telefonnettet.

Rekord-holdet bestod af University of Alaska at Fairbanks; det videnskablige Fakultet på universitetet i Amsterdam og SURFnet, det nationale compuernetværk for højere uddannelser og forskning i Holland. I begge ender benyttedes almindeligt pc-lignede hardware som kørte Debian GNU/Linux.

Med en Internet-forbindelse af denne størrelse, ville det kun tage 78 sekunder at overføre alle de seks cd'er som woody består af, fra Fairbanks til Amsterdam. Det lader til at vi har behov for hurtigere cd-brændere.

"Dette viser at geografi ikke er en hindring for avancerede netværksprogrammer," sagde Kerry Digou, systemprogrammøren der stod i spidsen for holdet fra University of Alaska. "Ved at bruge almindeligt udstyr og infrastruktur udviklet blandt Internet2-brugerne, har vi flyttet grænserne."

Om Internet2®:

Med over 190 amerikanske universiteter, samarbejdende med industrien og regeringen, udvikler og anvender Internet2 avancerede netværksprogrammer- og teknologier til forskning og højere uddannelser, og forøger hastigheden på udviklingen af morgendagens Internet. For flere oplysninger om Internet2, se her.

Flere oplysniger:

http://archives.internet2.edu/guest/archives/I2-NEWS/log200205/msg00003.html