Debian Woody alle kahdessa minuutissa

22. toukokuuta 2002

Uusi mannertenvälinen Internet-tehokkuusennätys on tehty Internet2-maanopeusennätyskilpailussa

Kansainvälinen ryhmä teki uuden ennätyksen Internetin tehokkuudessa siirtämällä kokonaista romppua vastaavan sisällön yli 12 272 kilometrin verkon 13 sekunnissa. 401 megabittiä sekunnissa saavutettiin siirrettäessä 625 megatavua dataa Fairbanksista, Alaskasta Amsterdamiin Alankomaihin yli 8000-kertaisella nopeudella verrattuna nopeimpaan modeemiin.

Ennätyksen tehnyt ryhmä koostuu Alaskan yliopistosta Fairbanksissa, tiedekunnasta Amsterdamin yliopistossa ja SURFnetista, kansallisesta tietokoneverkosta korkeammalle opetukselle ja tieteelle Alankomaissa. Molemmissa päissä käytettiin normaalia PC-tyyppistä laitteistoa ajamassa Debian GNU/Linuxia.

Tällaisella Internet-yhteydellä kaikkien kuuden Woodyn rompun siirtämiseen Fairbanksista Amsterdamiin kestäisi vain 78 sekuntia. Näyttäisi siltä, että tarvitsemme nopeampia polttavia romppuasemia.

"Tämä osoittaa, että maantiede ei ole este kehittyneille verkkosovelluksille," sanoi Kerry Digou, järjestelmäohjelmoija, joka johti Alaskan yliopiston ryhmää. "Käyttämällä normaaleja laitteita ja infrastruktuuria, joka on kehitetty Internet2-yhteisössä, olemme työntäneet rajoja lähemmäs reunoja."

Lisätietoja Internet2®:sta:

Yli 190 Yhdysvaltalaisen yliopiston johdolla ja yhteistyössä teollisuuden ja hallituksen, Internet2 kehittää ja ottaa käyttöön kehittyneitä verkkosovelluksia ja -tekniikoita tutkimusta ja korkeampaa koulutusta varten nopeuttaen huomisen Internetin luomista. Lisätietoja Internet2:sta löytyy täältä.

Lisätietoja:

http://archives.internet2.edu/guest/archives/I2-NEWS/log200205/msg00003.html