Debian Conference blev en succes

24. juli 2005

Den sjette Debian Developers' Conference blev en succes

Mere end 300 personer deltog i årets Debian Conference, der fandt sted fra den 9. til 17. juli på Helsinki Tekniske Universitet i Espoo, Finland. Konferencen blev støttet af mere end 20 sponsorer, og der var mange foredrag, workshops, demonstrationen, kodemaratoner og rundbordsdiskussioner om forskellige aspekter ved Debian-projektet.

Blandt højdepunkterne var en præsentation af den store udrulning af 80.000 Debian-arbejdsstationer i Extremadura, Spanien, foruden flere foredrag om populære distributioner som er baseret på Debian som for eksempel Skolelinux og Ubuntu. Præsentationerne blev optaget af Videoholdet og er tilgængelige online på http://dc5video.debian.net.

Konferencen slog flere rekorder og blev den største Debian-konference nogensinde. Antallet af sponsorer og værdien af deres deltagelse oversteg de tidligere Debian-konferencer. I år gav mere end 20 sponsorer Debian-konferncen et budget på omkring 125.000 euro. Denne generøsitet gjorde det blandt andet muligt at sørge for overnatning og mad til næsten 200 deltagere.

Konferencen var en organisatorisk udfordring som krævede et stort hold af organisatorer og frivillige, der arbejdede døgnet rundt for at koordinere begivenheden. Debians projektleder, Branden Robinson, var imponeret over arbejdet:

Vores konferenceorganisatorers arbejdssomhed og professionalisme er fortsat imponerende. Debian Conference spiller en stadig større rolle for os, og hvis vores deltagere er vores hjerteblods succes, så er organisatorerne successens hjerte, der sørger for at alle er hvor de skal være.

Tak

Denne Debian Conference blev organiseret i samarbejde med Linux-Aktivaattori, Helsinki Tekniske Universitet, og med finansiel støtte fra HP, Intel, Nokia, Linux Magazine, IBM, SLX-Debian-Labs, NetApp, Movial, Hostway, Linspire, VA Linux Systems Japan, O'Reilly, Progeny, Xandros, Damicon, Univention, Linux Information Systems AG, COSS, Ubuntu, MySQL, credativ, Ropecon, Helsinkis Fysikinstitut og CSC.

Flere oplysninger

Om Debian

Debian-projektet er en organisation bestående af mange udviklere som frit stiller deres tid og arbejdskraft til rådighed, og samarbejder via Internet. I deres opgaver indgår vedligeholdelse og opdatering af Debian GNU/Linux, som er en fri distribution af styresystemet GNU/Linux. Debians loyalitet over for fri software, dets almennyttige karaktér, og dets åbne udviklingsmodel gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger kan man kontakte Debians pressehold på engelsk pr. e-mail på press@debian.org eller besøge Debians hjemmeside.