Debian-konferenssi päättyi onnistuneesti

24. heinäkuuta 2005

Kuudes Debian-kehittäjien konferenssi päättyi onnistuneesti

Yli 300 ihmistä osallistui tämän vuoden Debian-konferenssiin, joka pidettiin 9.-17. heinäkuuta Teknillisessä korkeakoulussa Espoossa Suomessa. Konferenssia tuki yli 20 sponsoria, ja siellä pidettiin useita puheita, työpajoja, esittelyjä, koodausmaratoneita ja pyöreän pöydän keskusteluja useilta puolilta Debian-projektia.

Kohokohtiin lukeutuu esitys suuren luokan yli 80 000 Debian-työaseman käyttöönotosta Extremadurassa Espanjassa sekä useat puheet suosituista Debian-johdannaisista kuten Skolelinux ja Ubuntu. Videoryhmä nauhoitti esitykset, ja tallenteet on nyt saatavilla verkosta osoitteessa http://dc5video.debian.net.

Konferenssi rikkoi useita ennätyksiä tehden sen kaikkien aikojen suurimmaksi Debian-konferenssiksi. Sponsoreiden lukumäärä sekä heidän tukensa arvo ylitti aiemmat Debian-konferenssit. Tänä vuonna yli 20 sponsoria tarjosi Debian-konferenssille yli 125 000 euron kokonaisbudjetin. Tämä anteliaisuus mahdollisti muun muassa majoituksen ja ruokailun tarjoamisen lähes 200 osallistujalle.

Konferenssi oli järjestelyineen haaste, joka vaati suuren määrän organisaattoreita ja vapaaehtoisia, jotka työskentelivät kellon ympäri koordinoiden tapahtuman. Debian-projektin johtajaan Branden Robinsoniin esitys teki vaikutuksen:

Konferenssin järjestäjien uutteruus ja ammattitaito tekevät vaikutuksen. Debian-konferenssilla on erittäin tärkeä rooli meille, ja mikäli osallistujat ovat elinehto sen onnistumiselle niin järjestäjät ovat sen sydän, josta jokainen saa tarvitsemansa.

Tunnustukset

Tämä Debian-konferenssi järjestettiin yhteistyössä Linux-Aktivaattorin ja Teknillisen korkeakoulun kanssa sekä taloudellisen tuen avulla HP:ltä, Inteliltä, Nokialta, Linux Magazinesta, IBM:ltä, SLX-Debian-Labsilta, NetApp:lta, Movialilta, Hostwaylta, Linspireltä, VA Linuxilta Systems Japanilta, O'Reillyltä, Progenyltä, Xandrosilta, Damiconilta, Univentionilta, Linux Information Systems AG:ltä, COSS:lta, Ubuntulta, MySQL:ltä, credativilta, Ropeconilta, Helsingin Fysiikan tutkimuslaitokselta ja VTT:ltä.

Lisätietoa

Tietoja Debianista

Debian-projekti on organisaatio useille kehittäjille, jotka vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja vaivaansa tehden yhteistyötä Internetin ylitse. Heidän tehtäviinsä kuuluu ylläpitää ja päivittää Debian GNU/Linuxia, joka on vapaa GNU/Linux-käyttöjärjestelmän jakelu. Debianin omistautuminen vapaaohjelmistoihin, sen voittoa tavoittelematon luonne sekä avoin kehitysmalli tekevät siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakeluiden joukossa.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja saat lähettämällä sähköpostia lehdistöryhmälle (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org> tai käymällä Debianin kotisivulla.