Дебиан с ново лице в Интернет

06 Февруари 2011

По случай издаването на Дебиан 6.0 Squeeze, екипът за поддържане на уебсайтовете на Дебиан има удоволствието да публикува новия дизайн на проекта. След близо 13 години без почти никакви промени, външният вид на много от уеб сайтовете на Дебиан е променен с издаването на Дебиан Squeeze. Главният сайт на Дебиан, уикито, архивите на пощенските списъци, планетата с блогове и системата за информация за пакети вече имат нов, сходен външен вид. Новият дизайн е предназначен да придаде на присъствието на Дебиан в мрежата по-изчистен и модерен вид, както и да направи сайтовете по-лесни за използване.

Не очаквах лекото ми раздразнение да доведе такъв обрат. Усилията, вложени от екипа бяха впечатляващи. Надявам се, че новият дизайн ще даде началото на процес на усъвършенстване, който ще доведе до реализиране на най-добрия възможен сайт на дистрибуция. — думи на Kalle Söderman, един от водещите на реализацията на новия дизайн. Екипа за поддръжка на уеб сайтовете се погрижи промяната до доведе до подобрения на достъпността (например при затруднено различаване на цветове) и добър вид независимо от големината на екрана.

За Дебиан

Проектът Дебиан е основан през 1993 от Иан Мърдок като напълно свободен обществен проект. От тогава проектът нарасна и днес е един от най-големите и най-влиятелни проекти за разработване на софтуер с отворен код. Хиляди доброволци от цял свят работят заедно чрез Интернет за създаване и поддържане на софтуер за Дебиан. Преведена на 70 езика и поддържаща огромен диапазон от компютърни архитектури, Дебиан нарича себе си универсалната операционна система.

Информация за връзка

За допълнителна информация се обърнете към уеб страниците на Дебиан на адрес https://www.debian.org/ или пишете до <press@debian.org>.