Ny stil på Debians webbplatser

6 februari 2011

I samband med att Debian 6.0 Squeeze släpps kan Debians webbgrupp stolt publicera en ny design för Debians webbnärvaro. Efter ungefär 13 år med i princip samma design, ändras layout och design på flera av Debians webbsidor i samband med dagens släpp av Debian Squeeze. Debians huvudwebbplats, wiki, listarkiv, bloggaggregator planet och paketinformationssystem har nu samma, nya layout. Den nya layouten är tänkt att ge Debians närvaro på webben en renare och mer modern stil samtidigt som våra webbsidor blir enklare att använda och hitta på.

Jag väntade mig inte att min milda irritation skulle mynna ut i en publicerad omdesign. Det arbete andra har lagt ner på att få detta att hända har varit synnerligen imponerande. Förhoppningsvis kan detta vara starten på en förfiningsprocess som leder till den bästa distributionshemsidan någonsin, säger Kalle Söderman, som var en av de drivande krafterna bakom bytet av layout. Webbgruppen var även noggranna med att den nya designen underlättade åtkomst (exempelvis för färgblinda) och ser bra ut i olika upplösningar.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock för att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet växt till att vara ett av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen samarbetar för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Då det är översatt till sjuttio språk och stödjer en stor uppsättning olika datortyper, kallar Debian sig självt det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För ytterligare information, besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller sänd e-post till <press@debian.org> (på engelska).