A Debian projekt a CeBIT-en és az OOoCon-on

2003. március 14.

Két szabad szoftverrel és GNU/Linuxszal kapcsolatos kiállítás és konferencia fog zajlani az elkövetkező néhány napban. A Debian projektnek felkínálták a részvétel lehetőségét ezeken az eseményeken.

Március 12-19.: CeBIT 2003, Hannover, Németország

A világ egyik legfontosabb számítástechnikai kiállításán, a CeBIT-en a Debian idén a Linuxland standjának egy részén állít ki (6-os csarnok, A52/182. stand).

Minden nap 14:00-tól 14:30-ig általános Debian-találkozót rendeznek a Linuxland standján. Az érdeklődő CeBIT-látogatók megállhatnak itt egy rövid beszélgetésre vagy kulcsaláírásra.

Frank Ronnenburg előadást tart hétfőn, március 17-én a Debian GNU/Linux üzleti környezetben történő használatáról.

Továbbá a KDE-csapat is szervez kulcsaláíró gyűlést vasárnap, március 16-án, 14:00-kor a Linux Parkban (6-os csarknok, A53/068. stand).

Március 20-21.: OpenOffice.org Konferencia, Hamburg, Németország

Ez az első nyilvános konferencia az OpenOffice.org témájában. Számos neves előadó vesz részt rajta a fejlesztői közösségből, az európai politikai életből és a Nyílt Forrás mozgalomból. A Debian OpenOffice.org-csapata is meglátogatja a konferenciát, és Chris Halls tart bevezetőt az OpenOffice.org csomagok építésének folyamatáról csütörtök délután.

A konferenciákra várunk mindenkit, akit érdekelnek ezek a területek, találkozni a Debian fejlesztőivel, GnuPg-ujjlenyomatokat cserélni, különböző témákat megvitatni a Debianról és a szabad szoftverről, és részt venni közösségünkben.