Debian tilføjer integreret XML-understøttelse

6. maj 2004

Den kommende stabile Debian-udgave (med kodenavnet "sarge") vil indeholde fuldt integreret XML-understøttelse. Flere toolchains til XSL(T)-behandling, et XML-katalogsystem som opfylder alle standarder og Debians XML-målsætningsdokument til både Debian-udviklere og -brugere udgør rygraden i et komplet, hyldevare-system til XML-udviklere og -forfattere.

Det innovative XML-undersystem, der supplerer de allerede integrerede SGML- og DSSSL-infrastrukturer og pakker, gør Debian til en førende platform for SGML- og XML-udviklere og tilbyder en fuldstændig og funktionsdygtig samling af værktøjer til dokumentationsforfattere og markup-programmører, uden at manuel opsætning er nødvendig.

Funktioner

Debians model for åben deltagelse og det fortsatte engangement indenfor systemkvalitet (som afspejles i Debians målsætninger), gør at Debian er mere end et hestehoved foran andre kommercielle eller frie distributioner.

Hvordan man deltager

Interesserede Debian-brugere og udviklere inviteres til at deltage i den fremtidige udvikling og implementering af XML og beslægtede værktøjer, ved at deltage i Debians XML-/SGML-gruppe og/eller en af XML-/SGML-postlisterne: