Debian lisää integroidun XML-tuen

6. toukokuuta 2004

Tuleva vakaa Debian-julkaisu (koodinimeltään sarge) sisältää täysin integroidun XML-tuen. Useat työkalusarjat XSL(T)-käsittelyyn, täysin standardinmukainen XML-luettelointijärjestelmä ja Debianin XML-käytäntöasiakirja sekä Debian-kehittäjille että -käyttäjille tarjoavat rungon täydelliselle, laatikosta-valmiille järjestelmälle XML-kehittäjille ja -kirjoittajille..

Täydentäen jo integroitua SGML- ja DSSSL-infrastruktuuria ja -paketteja, tuloksena syntynyt innovatiivinen XML-alijärjestelmä asettaa Debianin johtavaksi alustaksi SGML- ja XML-kehittäjille tarjoten täydelliset työkalujoukon dokumentoijille ja merkintäkielten ohjelmoijille ilman käsiasennuksen tarvetta.

Ominaisuudet

Debianin avoin osallistumismalli ja jatkuva sitoutuminen järjestelmän laatuun (kuten heijastuu Debian-linjauksessa) nostaa pään ja olkapäät muiden kaupallisten tai vapaiden jakelujen yläpuolelle.

Kuinka päästä osalliseksi

Kiinnostuteen Debian-käyttäjät ja -kehittäjät kutsutaan osallistumaan tulevaan XML- sekä yhteenkuuluvien työkalujen kehitykseen ja -toteutukseen liittymällä Debianin XML/SGML-ryhmään ja/tai jollekin XML/SGML-postilistalle: