Integrált XML-támogatást kínál a Debian

2004. május 6.

A Debian következő stabil kiadása, amely a sarge nevet fogja viselni, teljes integrált XML-támogatással lesz felvértezve. Több XSL(T)-feldolgozó eszközlánc, teljesen szabványos XML-katalógus rendszer és a Debian-fejlesztőkhöz és -használókhoz egyaránt szóló Debian XML szabályzat alkotja a gerincét az XML-fejlesztőnek és XML-lel dolgozóknak szánt teljes rendszernek.

A már integrált SGML- és DSSSL-infrastruktúrát kiegészítve az eredményül kapott innovatív XML-alrendszer elsődleges platformmá emeli a Debiant az SGML- és XML-fejlesztők számára, és a dokumentációírók, illetve az XML-programozók számára olyan teljes eszközkészletet kínál, amely nem igényel kézi beállítást.

Jellemzők

A Debian nyílt fejlesztési modellje és a minőség iránti elkötelezettsége (ahogy az A Debian szabályzatában is tükröződik) más kereskedelmi vagy szabad disztribúciók felé helyezik őt.

Hogyan csatlakozhatok?

Az érdeklődő Debian-felhasználók és -fejlesztők részt vehetnek az XML-eszközök fejlesztésében és implementálásában, ha csatlakoznak a Debian XML/SGML-csoportjához vagy az egyik XML/SGML-levelezőlistához: